Vaticanul gazduieste de urgenta oamenii strazii intr-o biserica din Trastevere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul găzduiește de urgență oamenii străzii într-o biserică din Trastevere

[2017-01-13]
13.01.2017, Roma (Catholica) - Din cauza frigului din aceste zile, Comunitatea Sant’Egidio, începând de sâmbătă, 7 ianuarie 2017, a deschis biserica San Calisto in Trastevere pentru a oferi un adăpost pe timp de noapte persoanelor care trăiesc pe stradă care nu au un alt refugiu, până când temperatura de afară va rămâne scăzută. Biserica și clădirile adiacente ei se află în zonă extrateritorială, proprietate a Sfântului Scaun. Biserica este un locaș de cult antic, construit în jurul fântânii unde se spune că a fost martirizat Papa Calist I, în anul 222. Actualul edificiu datează din secolul al XVII-lea, asociat parohiei Santa Maria in Trastevere, și este încredințat Comunității Sant’Egidio, care desfășoară aici activitățì de cult și de cateheză, în special pentru vârstnici și persoanele cu dizabilitățì.
După cum informează o notă a Elemosineriei apostolice, sunt circa 30 de italieni și străini, care în mod normal trăiesc pe stradă, găzduiți actualmente pe durata nopții în biserică și în spațiile adiacente, corespunzător încălzite și prevăzute cu paturi, pături și toalete. Oaspeții pot cina începând de la ora 19, în cantina de pe Via Dandolo, din apropiere, și apoi au acces în biserica San Calisto între orele 20 și 22. Dimineața părăsesc clădirea în jurul orei 8. Primirea este garantată de voluntarii Comunității Sant’Egidio care sunt prezenți pe toată durata programului în care este deschisă biserica și, în schimburi, și pe durata nopții. Fiecare oaspete este luat în primire de voluntari și însoțit în căutarea de soluții potrivite nevoilor lui materiale și de sănătate. În zilele care urmează după prima primire se caută, acolo unde este posibil, condiții de găzduire mai stabile.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1195, Ultimul acces: 2024-06-24 12:21:38