Bacau: Biserica Ortodoxa reprezentata la evenimentul „Eminescu si scoala romaneasca” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Bacău: Biserica Ortodoxă reprezentată la evenimentul „Eminescu și școala românească”

[2017-01-14]
de Iulian Dumitrascu

La Biblioteca Județeană C. Sturdza din Bacău a avut loc în 13 ianuarie 2017 manifestarea Eminescu și școala românească, la care au participat profesori universitari, preoți, profesori din ciclul gimnazial și liceal, bibliotecari și numeroși elevi. Delegați din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim au fost preotul Costică Busuioc, protopop de Bacău, și preot Constantin Gherasim, inspector eparhial, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei Romanului și Bacăului.
Evenimentul a fost deschis cu un program artistic prezentat de elevii Școlii nr. 10, care, prin muzica corală, recitaluri de poezie și mici scenete au oferit imaginea admirației tinerei generații față de marele poet. Întâlnirea a fost urmată de cuvântul prof. dr. Adrian Jicu, directorul instituției de cultură băcăuane, care a mulțumit tuturor celor prezenți, implicați în acest moment de cultură și spiritualitate, evidențiind importanța colaborării între Biserică, Școală și Bibliotecă în vederea formării și educării morale și intelectuale a tinerei generații. Un cuvânt aparte de mulțumire a fost adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care, în cuvântul transmis cu acest prilej, i-a binecuvântat pe profesori și elevi, îndemnându-i pe cei din urmă să citească și să aprofundeze inclusiv creația poetului nepereche al românilor.
Mesajul de binecuvântare a fost citit de preotul protopop Costică Busuioc, delegat al Înaltpreasfinției Sale, dimpreună cu preotul inspector Constantin Gherasim.
Încercăm să ne structurăm identitatea privind spre marii oameni de cultură ai acestui neam și de aceea Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem și acest moment, iar pe tineri îi îndemn să-și amintească de această zi și să studieze pe toți scriitorii culturii românești, care au dat identitate neamului nostru, a menționat, printre altele ierarhul în cuvântul său.
Totodată, din partea IPS Arhiepiscop Ioachim, directorului Bibliotecii Județene i-au fost dăruite mai multe volume apărute la Editura Filocalia a Eparhiei Romanului și Bacăului. Sărbătoarea a continuat cu prezentarea revistei Orizonturi noi, publicație a Societății Culturale a elevilor și profesorilor din Colegiul Mihai Eminescu, urmată de un frumos și emoționant program artistic, pe versuri eminesciene, realizat de elevii colegiului băcăuan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1231, Ultimul acces: 2024-06-10 19:33:00