Poetul national Mihai Eminescu a fost comemorat in Capitala. S-au implinit 167 ani de la nasterea sa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poetul național Mihai Eminescu a fost comemorat în Capitală. S-au împlinit 167 ani de la nașterea sa

[2017-01-15]
de Iulian Dumitrascu

Poetul național Mihai Eminescu a fost comemorat în toată țara duminică, 15 ianuarie 2017, la împlinirea a 167 de ani de la nașterea sa.
La Cimitirul Bellu din Capitală au fost organizate manifestări importante. De dimineață, un sobor de preoți a săvârșit Sfânta Liturghie în capela Cimitirului. În continuare, de la ora 10:00, a fost oficiată slujba Parastasului la mormântul poetului de un sobor de preoți condus de Părintele consilier eparhial Costinel Ailioaei de la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Potrivit Radio Trinitas, la Catedrala Patriarhală, slujba Parastasului pentru marele poet a fost oficiată de soborul slujitorilor sfântului locaș, condus de Părintele Arhimandrit Clement Haralam, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1232, Ultimul acces: 2024-06-17 06:33:31