Lansare de carti la Manastirea Franciscana din Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lansare de cărți la Mănăstirea Franciscană din Oradea

[2017-01-10]
10.01.2017, Oradea (Catholica) - Duminică, 8 ianuarie 2017, seara, după Sfânta Liturghie celebrată la Mănăstirea Franciscană din Oradea, a avut loc o dublă lansare de carte. Este vorba de cărțile de poezie ale pr. Mihai Blăjuț, preot franciscan. Prezentarea cărților a fost făcută de către Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea și președinte onorific al Uniunii Femeilor Bihor, și Silvia Pantiș, în prezența Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, a pr. Vicar general Olimpiu Todorean, a pr. Mihai Vătămănelu, parohul bisericii, și a credincioșilor. Cărțile se numesc: „Frântură de lumină”, scrisă de pr. Mihai Blăjuț, și „Călugăr Franciscan”, scrisă împreună cu monahul Iordan.
Pr. Mihai Blăjuț prin cărțile sale de poezie a „încercat să pășească dincolo de preocupările sale zilnice și să descopere noi orizonturi și noi perspective în a elibera sentimentele și gândurile în vers”. Cartea „Călugăr Franciscan” conține poezii pe care pr. Mihai le-a primit de la monahul Iordan, într-una dintre peregrinările sale în zona Moldovei, mai exact la poalele Ceahlăului, la Schitul Cerebuc, unde monahul Iordan este viețuitor. Aceste poezii sunt „cugetări creștine, izvorâte din înțelepciunea vieții monahale și plăsmuite în taina inimii și în sălbăticia munților de un om aparent simplu, plin de seninătate și blândețe”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1281, Ultimul acces: 2024-06-13 19:11:18