Caransebes: PS Lucian a slujit in Parohia „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Caransebeș: PS Lucian a slujit în Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”

[2017-01-08]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat sâmbătă 7 ianuarie 2017, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Litughie la Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Gheorghe Dobreanu al Catedralei istorice din Caransebeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul derulează mai multe proiecte sociale pentru copii și bătrâni. Ierarhul a încurajat, în cuvântul rostit, astfel de acțiuni și a felicitat pe cei care le susțin.
Ne-am bucurat de această sărbătoare și îi mulțumim lui Dumnezeu că membrii acestei comunități sunt receptivi la chemarea bisericii și au știut de mulți ani să împletească în chip armonios Liturghia cu filantropia. Îl felicităm pe părintele paroh, clericii care slujesc aici, consiliul parohial și pe toți cei care se ostenesc, ca într-adevăr cuvântul Mântuitorului să fie pus în practică, căci Hristos ne îndeamnă să ne iubim unii pe alții și să-i ajutăm pe cei săraci. Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți și să ne ajute ca în sufletul nostru cuvântul Evangheliei să rodească și să lucreze în interiorul nostru, în viața și în familia noastră, dar și în societatea în care ne desfășurăm activitatea, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
***
Biserica parohială a fost ridicată în anii 1770-1780 și sfințită în data de 11 mai 1781 de către Preasfințitul Părinte Vichentie Popoviciu, Episcopul Caransebeșului și Vârșețului. Aici își dorm somnul de veci episcopii Caransebeșului, și multe alte personalități marcante din viața bisericescă a Banatului de Munte. În momentul de față biserica se află într-un amplu proces de recondiționare a picturii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2669, Ultimul acces: 2024-06-24 10:27:45