Timisoara | Bucurie si in acest an pentru oamenii fara adapost. IPS Ioan si-a sarbatorit alaturi de ei ziua onomastica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Timișoara | Bucurie și în acest an pentru oamenii fără adăpost. IPS Ioan și-a sărbătorit alături de ei ziua onomastică

[2017-01-09]
de Iulian Dumitrascu

Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul spiritual al Mitropolitului Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan. Cu acest prilej, în fiecare an în jurul datei de 7 ianuarie, Părintele Mitropolit oferă o masă caldă persoanelor de la Centrul de găzduire al Primăriei Timișoara care nu au adăpost.
Și în anul 2017 IPS Ioan le-a făcut o mare bucurie acestor oameni prin faptul că și-a sărbătorit ziua onomastică împreună cu ei. El a menționat că aceasta este poate cea mai mare bucurie din viața sa.
Am, poate, cea mai mare bucurie din viața mea când pot să fiu alături de cei în nevoi. Simți efectiv o împlinire și o bucurie, dar în același timp este un moment de mare emoție și de judecată. Atunci mă judec pe mine că locul meu poate nu trebuia să fie astăzi unde sunt, ci probabil locul meu era acolo printre ei, a precizat ierarhul.
Părintele spiritual al bănățenilor s-a angajat să-i ajute cu tot ce este necesar, pentru a trece de această iarnă, pe acești oameni.
Ofer o masă caldă pentru oamenii care nu au adăpost și sunt într-un adăpost de noapte al primăriei. O să facem un inventar al nevoilor pe care le au. Am înțeles că au nevoie de haine de iarnă, de încălțăminte. O să fac această notă de primă necesitate și o să le cumpărăm să poată trece iarna mai ușor, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.
Potrivit adevărul.ro, IPS Ioan a prezentat un moment din întâlnirea similară ce a avut loc anul trecut.
Am fost la o cantină unde erau vreo 300 de oameni. Le-am dus mâncare și am privit cât de cuminți stăteau la rând. Părinții (n.r. preoții) care m-au însoțit au plecat și eu am rămas în curtea acelei clădiri și mă tot uitam la oameni cum stau la rând. A venit un părinte și mi-a zis: »Dar nu veniți să plecăm? La ce vă uitați?». I-am zis: «Mă uit unde trebuia să fiu la rând. Poate că trebuia să fiu și eu aici la rând printre oamenii aceștia». Trebuie să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru orice bucată pe masă pe care o avem pe masă. Întâi acea bucată de pâine a fost frământată de îngerii lui Dumnezeu. Mai întâi să Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru tot ce ne dă: viață, sănătate și o bucată de pâine, a mai subliniat Mitropolitul Banatului.
Foto: adevărul.ro
***
Ierarhul a fost ales la 12 iulie 1994 Episcop al noii eparhii a Covasnei și Harghitei, cu sediul în Miercurea Ciuc (hirotonit la 20 iulie 1994 și instalat la 25 sept. 1994). În anul 2009 a fost ridicat la rangul cu titlu personal de Arhiepiscop onorific al Episcopiei Covasnei și Harghitei. La 16 decembrie 2014 a fost ales Mitropolit al Banatului și instalat la 28 decembrie 2014 în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1235, Ultimul acces: 2024-06-14 04:10:54