IPS Irineu a slujit la Catedrala din Targu Mures - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Irineu a slujit la Catedrala din Târgu Mureș

[2017-01-10]
de Sorin Ionițe

Credincioșii din Târgu Mureș l-au avut în mijlocul lor duminică, 8 ianuarie 2017, pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Înălțarea Domnului din municipiu, notează site-ul oficial al eparhiei.
În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop l-a hirotonit preot pe diaconul Dacian Oprea, pe seama parohiei Râpa de Jos, protopopiatul Reghin.
La finalul slujbei, pentru întreaga activitate pe care o desfășoară în calitate de inspector școlar de religie, părintele Claudiu-Dorin Chiorean a primit hirotesirea întru iconom stavrofor.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oferit interpreților de muzică populară Leontina Pop și Ioan Șopterean din Mureș Ordinul Credință și Unire pentru promovarea culturii tradiționale și a spiritualității românești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 11888, Ultimul acces: 2024-06-16 07:27:52