Botezul Domnului, praznuit la Catedrala Arhiepiscopala „Inaltarea Domnului” din Buzau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Botezul Domnului, prăznuit la Catedrala Arhiepiscopal㠄Înălțarea Domnului” din Buzău

[2017-01-07]
de Andrei Pau

Sute de credincioși au participat vineri, 6 ianuarie 2017, în ziua praznicului Botezului Domnului, la slujbele oficiate la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei arhiepiscopale.
După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a evidențiat importanța sărbătorii Bobotezei pentru creștini.
Sărbătoarea de astăzi este un praznic împărătesc de o importanță covârșitoare pentru viața noastră spirituală, pentru că, an de an, se actualizează momentul sfințirii apelor, prin coborârea Domnului Hristos în râul Iordan, și minunea Teofaniei, adică a Arătării lui Dumnezeu, Cel în Treime închinat. Dacă în Vechiul Testament, Sfânta Treime a fost doar prefigurată, într-un fel sau altul, pentru a le sugera oamenilor că Dumnezeu este Unul în ființă, dar întreit în Persoane, de această dată, la Botezul Domnului – și, mai târziu, la Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos, pe Muntele Tabor – Persoanele Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, S-au descoperit în chip deplin, a spus Înaltpreasfinția Sa
Spre sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat, în pridvorul Catedralei, Sfințirea cea Mare a Apei. După slujbă, toți cei prezenți au avut posibilitatea să ia Aghiasmă Mare, din patru vase de mari dimensiuni, care au fost pregătite încă din ajun și așezate în curtea locașului de cult.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2435, Ultimul acces: 2024-06-16 07:25:04