Cele mai citite articole din Lumea Catholica in prima jumatate a anului 2016 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cele mai citite articole din Lumea Catholica în prima jumătate a anului 2016

[2017-01-01]
01.01.2017, România (Catholica) - În prima lună a anului trecut, cel mai citit articol din Lumea.Catholica.ro a fost Eminescu și catolicii, semnat de Ecaterina Hanganu, 15 ianuarie fiind data nașterii poetului. Al doilea oferea o provocare: Aveți curajul să schimbați lumea? 9 recomandări, în timp ce al treilea era o reflecție mereu actuală: Tăcerea în liturgie, un articol al Cardinalului Robert Sarah, apărut în L’Osservatore Romano și tradus de pr. Mihai Pătrașcu pentru Ercis.ro.
În a doua lună tot Ecaterina Hanganu, dar de data aceasta prin traducere, a avut articolul cel mai tradus: 40 de idei pentru Postul Mare, de Taylor Marshall (cel mai citit în tot 2016). A urmat Practicarea în online a celor șapte fapte ale milei sufletești, de Melinda Selmys, cu aceeași traducătoare, și Mărturia unui Episcop chinez de 81 de ani, de Gianni Valente pentru Vatican Insider. În a treia lună din 2016 în top s-au aflat articolele Cum să îți faci examinarea conștiinței și Cum să suferi cu răbdare nedreptatea (5 sfaturi practice), oferite de Cristofori. Tot de la Cristofori a venit articolul de top din aprilie Cum să te pregătești pentru Sfânta Liturghie (5 sfaturi practice), un alt articol foarte citit fiind Milostivirea în exortația „Amoris laetitia”, semnat de Enzo Bianchi în L’Osservatore Romano.
În luna mai, luna Mariei, nu ne miră că ce mai citit articol a fost Cine era Maria?, al lui Antonio Gaspari, pentru Zenit. În topul aceleiași luni s-au aflat 7 lecții de la Isus prezent în Preasfântul Sacrament, respectiv Cum mor sfinții. În fine, în luna iunie cele mai citite articole au fost toate din L’Osservatore Romano, toate traduse de același pr. Mihai Pătrașcu pentru Ercis.ro: Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, izvor de milostivire; Rugăciunea, factor decisiv; și Oaze de pace: Rolul creștinului într-o lume marcată de ură.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4909, Ultimul acces: 2024-05-20 08:16:55