Papa Francisc alaturi de suferinta poporului francez - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc alături de suferința poporului francez

[2015-01-08]
Joi dimineața, în Capela Casei Santa Marta, Sfântul Părinte a celebrat o Liturghie pentru victimele atacului de ieri din Paris, în care au fost ucise 12 persoane și alte câteva a fost rănite. "Atacul mă face să mă gândesc la marea cruzime, la cruzimea umană, la acest terorism, atât terorism individual cât și terorism de stat. Cruzimea de care este capabil omul! Să ne rugăm, la această Liturghie, pentru victimele acestei cruzimi. Și sunt atâtea! Să ne rugăm și pentru cei ce fac aceste acte de cruzime, ca Domnul să le transforme inimile."
Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, a trimis o telegramă în numele Sfântului Părinte Cardinalului Andre Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris, Franța, în care citim: "La aflarea veștii despre teribilul atac din Paris asupra birourilor publicației 'Charlie Hebdo', care a produs numeroase victime, Sanctitatea Sa Papa Francisc se alătură în rugăciune suferințelor familiilor îndoliate și tristeții întregului popor francez. Încredințează victimele lui Dumnezeu, milostivirii Sale depline, și se roagă să îi primească în lumina Sa. Își exprimă de asemenea solidaritatea cu cei răniți și cu familiile lor, cerându-i Domnului să le dea mângâiere în încercări. Sfântul Părinte reiterează condamnarea violențelor ce generează astfel de suferințe și, rugându-se ca Dumnezeu să dea darul păcii, invocă binecuvântarea divină pentru toate familiile afectate și pentru tot poporul francez."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1134, Ultimul acces: 2024-03-28 08:24:18