Incendiu la Centrul eparhial Suceava - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Incendiu la Centrul eparhial Suceava

[2015-01-08]
Clădirea Centrului eparhial Suceava a fost cuprinsă de flăcări în această dimineață (n.r. joi, 8 ianuarie 2015) în urma izbucnirii unui incendiu. Din primele informații, se pare că focul a izbucnit în clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Mitropolit Dosoftei" din Suceava, aflată în apropiere.
După cum ne-a relatat pr. Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, focul a cuprins clădirile în totalitate, neputând fi salvat nimic. "A ars tot! Este un dezastru! Nu avem cuvinte!", a spus părintele Dragoș Buta.
Potrivit "Monitorului de Suceava", pompierii nu au reușit să intervină eficient din cauza lipsei resurselor de apă. Problemele acestora sunt cauzate de faptul că hidranții sunt înghețați. “Incendiul a pornit de la tabloul electric, însă când am ajuns la fața locului era cuprinsă întreaga clădire care era construită din lemn. Incendiul se manifestă cu flacără violentă. Afară e foarte frig, iar hidranții din zonă sunt înghețați. Am solicitat să intervină mai multe autospeciale. Profesorii au spus că cei 120 de elevi s-au autoevacuat“, a declarat pentru "Obiectiv de Suceava" Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1207, Ultimul acces: 2024-03-28 16:27:49