Zile importante in 2015, in Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zile importante în 2015, în Patriarhia Română

[2015-01-08]
Ca în fiecare an, Biserica Ortodoxă Română dedică zile speciale pentru a marca evenimente importante, pentru păstrarea valorile ortodoxe românești autentice, dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra unei situații nedorite.
Astfel, și în 2015, Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii, românii vor avea zile dedicate familiei, diasporei, dar și protejării mediului înconjurător.
Prima dată importantă este 17 mai, când va fi celebrată Ziua Națională a Familiei. Următoarea zi specială este dedicată tot familiei creștine și anume, 7 iunie, când în toate parohiile, atât din țară cât și din străinătate, va fi serbată Duminica părinților și copiilor. Românii din străinătate vor avea și ei o zi a lor: 16 august este Duminica românilor migranți.
O altă zi importantă este 1 septembrie, Începutul anului bisericesc, atunci când va fi marcată și Ziua rugăciunii pentru mediu. O zi specială este dedicată și Sfintei Scripturi. Ziua Bibliei va fi sărbătorită pe 13 noiembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Gură de Aur.
Sărbătoare bisericească națională, Ziua Eroilor, serbată în aceeași zi cu Praznicul Înălțării Domnului, cade anul aceste pe 21 mai. De asemenea din 2015 vom avea 13 în loc de 12 zile nelucrătoare, prin adăugarea datei de 24 ianuarie, zi în care sărbătorim Unirea Principatelor Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1098, Ultimul acces: 2023-03-29 02:12:13