Boboteaza pe malurile Bosforului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Boboteaza pe malurile Bosforului

[2015-01-09]
Sărbătoarea Botezului Domnului a fost prăznuită anul acesta și la Constantinopol cu strălucire patriarhală. Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe“ din cartierul constantinopolitan Fanar de către Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic și Arhiepiscopul Constantinopolului, împreună cu un sobor de ierarhi, se arată pe site-ul patriarchate.org, citat de “Ziarul Lumina”.
La slujbă au participat de asemenea președintele Republicii Togo, Faure Gnassingbe, consulul general al Greciei în Turcia, Nicolas Matthioudakis, precum și credincioși ortodocși din Turcia și numeroși pelerini veniți din Grecia, dar și din alte țări ortodoxe.
La fel ca și în anii trecuți, cu aprobarea autorităților din Istanbul, s-a desfășurat și o procesiune religioasă de la catedrală până pe malurile Bosforului, unde a avut loc tradiționala aruncare a crucii în apă de către Patriarhul Ecumenic. Pentru a recupera crucea s-au aruncat anul acesta în jur de 20 de oameni, ortodocși și musulmani. Crucea a fost recuperată de jurnalistul turc Sava Ozbey, care a primit din partea Patriarhului Ecumenic o medalie comemorativă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1256, Ultimul acces: 2024-03-28 11:54:27