Anul Nou, la catedrala mitropolitana din Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Nou, la catedrala mitropolitană din Cluj

[2015-01-02]
În prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană. În cadrul slujbei ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului lăcaș dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, condus de pr. prof. Vasile Stanciu, informează radiorenasterea.ro.
În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltreasfinția Sa a explicat pericopa Evanghelică a zilei și a transmis tuturor celor prezenți urări de bine la început de an precum și îndemnul de a stărui în credință, mulțumind totdeauna lui Dumnezeu pentru toate.
“Nouă ni se dă un nume la botez și sfântul al cărui nume îl purtăm ne protejează toată viața noastră. În ziua de Anul Nou, când prăznuim Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, ne aducem aminte de Preasfântul Lui nume. Dar, în același timp, după calendarul creștin, ne aducem aminte și de Sfântul Vasile cel Mare al cărui nume îl poartă mulți dintre credincioșii noștri, cărora le dorim ani mulți. Nu vom uita niciodată că la Anul Nou, Mâtuitorul nostru a primit numele, care este mai sfânt decât tot numele, Iisus Hristos. Cred că în sufletul nostru ne hotărâm și noi ca să folosim cât mai des rugăciunea inimii, care se adresează Domnului Hristos și care-I pomeneste Preasfântul Său nume: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mă pe mine, pacatosul”, a subliniat Mitropolitul Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1233, Ultimul acces: 2024-03-29 01:28:50