Tarnosirea bisericii „Sf. Gheorghe” din cartierul clujean Grigorescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Târnosirea bisericii „Sf. Gheorghe” din cartierul clujean Grigorescu

[2015-01-04]
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul clujean Grigorescu a fost târnosită în duminica dinaintea Botezului Domnului, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.
Slujba de sfințire a locașului de cult a început în jurul orei 9 și a fost oficiată de Mitropolitul Clujului, alături de un sobor de preoți și diaconi, potrivit Radio Renașterea. La finalul slujbei, Ierarhul a evidențiat importanța sfințirii unei biserici, moment în care Duhul Sfânt se pogoară peste biserică și peste întreaga comunitate, totul fiind plin de har și de binecuvântare.
După târnosirea bisericii, soborul de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia au fost săvârșite și două hirotonii de diacon și preot. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul din parohia Vălenii Șomcutei, protopopiatul Chioar, județul Maramureș.
În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre gătirea căii Domnului, la prima și la a doua Sa venire pe pământ, pornind de la citatul din Isaia: „Gătiți Calea Domnului, drepte faceți cărările Lui”. Înaltpreasfințitul Andrei a citat în cadrul predicii și din cartea Apocalipsei, făcând referire la semnele celei de-a doua veniri a Mântuitorului Hristos, îndemnându-i pe credincioși la o sinceră și adevărată pocăință.
La finalul Sfintei Liturghii, după cuvântul de mulțumire adresat de parohul acestei biserici care este și protopopul de Cluj II, Pr. Gheorghe Braica, Mitropolitul Clujului a înmânat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în ridicarea bisericii.
Au fost acordate și Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, epitropului bisericii Liviu Potra și Prof. Univ. Vasile Păcuraru, precum și ordinul „Sfinților Martiri Brâncoveni” oferit din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, părintelui Gheorghe Braica, protopopul de Cluj II.
Construcția bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul clujean Grigorescu a început în anul 1995, iar lucrările s-au derulat pe parcursul a 19 ani, ne-a spus parohul bisericii, pr. Gheorghe Braica.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1197, Ultimul acces: 2023-03-28 08:54:09