Liderii ordinariatelor pentru fostii anglicani se reunesc la Londra - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liderii ordinariatelor pentru foștii anglicani se reunesc la Londra

[2015-01-02]
Liderii a trei ordinariate pentru foștii anglicani se vor întâlni luna viitoare în Londra. Va fi a doua oară când cei trei lideri se reunesc. Astfel, între 6 și 13 februarie, Mons. Keith Newton, ordinariu al Ordinariatului personal al Fecioarei de Walsingham, îi va primi pe Mons. Jeffery Steenson, ordinariu al Ordinariatului personal al Scaunului Sf. Petru din SUA, și pe Mons. Harry Entwistle, ordinariu al Ordinariatului personal al Fecioarei Crucii Sudului din Australia. Prima oară cei trei s-au întâlnit la Roma, anul trecut, când i-au făcut o vizită comună Cardinalului Gerhard Ludwig Müller, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței.
În timpul șederii în Londra, cei trei lideri de ordinariate vor face un scurt pelerinaj la Walsingham și se vor întâlni cu clerul ordinariatului din Marea Britanie. Amintim că Papa Benedict al XVI-lea este cel ce a permis organizarea de ordinariate pentru anglicanii care doreau să treacă la catolicism cu comunitatea, nu individual, prin constituția "Anglicanorum Coetibus" din 4 noiembrie 2009. Structurile permit atât clerului cât și credincioșilor dintr-o comunitate anglicană să intre în comuniune deplină cu Biserica Catolică, păstrându-și însă o mare parte din tradiția anglicană. Până acum s-au constituit trei de astfel de ordinariate: unul în Marea Britanie, înființat în 2011, un altul pentru SUA și Canada, iar al treilea în Oceania. Ultimele două au fost înființate în 2012.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4116, Ultimul acces: 2023-02-01 22:15:12