IPS Daniel a oficiat slujba de sfintire a Centrului Social Cultural "Sf. Ilie" de la Manastirea Miclauseni, jud. Iasi. - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Daniel a oficiat slujba de sfințire a Centrului Social Cultural "Sf. Ilie" de la Mănăstirea Miclăușeni, jud. Iași.

[2005-06-16]
IPS Daniel a oficiat astăzi 16.06.2006 slujba de sfințire a Centrului Social Cultural "Sf. Ilie" de la Mănăstirea Miclăușeni, jud. Iași.
Centrul a fost înființat la inițiativa IPS-ului Părinte Mitropolit Daniel și este coordonat de părintele protosinghel Cleopa Nistor, duhovnicul Mănăstirii Miclăușeni. Care sunt obiectivele acestui Centru Social Cultural am aflat chiar de la părintele Cleopa Nistor:
"Centrul isi propune sa promoveze activitati cu batranii in sensul ca la acest centru vor fi cazati si se va oferi si masa la un numar restrans deocamdata de batrani, un numar de douazeci de locuri atat cat ne permit spatiile de cazare, avand spatii la masa de 100 de persoane. In acest timp, ma refer la fpatul cand nu aducem la acest centru batrani din alte zone, in special ne-am propus sa aducem din parohiile sarace sau de la azile de batrani. Deja am avut activitati in acest sens cu batrani de la azilul de batrani Sf. Imparati Constantin si Elena din Iasi. In afara de aceste activitati deja avem programate activitati cu cei saraci din satul Miclauseni, deja oferim masa zilnic la in jur de zece persoane zilnic, la cei mai nevoiasi din acest sat."
La Mănăstirea Miclăușeni a avut loc astăzi și o slujbă de Te Deum pentru cei peste 60 de studenți din anul terminal, la frecvență redusă din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloaie" din Iași. Slujba de Te Deum a fost oficiată de 12 părinți profesori de la Facultatea de Teologie. IPS Daniel a mulțumit tuturor celor prezenți astăzi la Mănăstirea Miclăușeni:
"Suntem intr-un moment de bucurie deosebita pentru ca astazi este sarbatoarea absolventilor anului cinci al Facultatii Dumitru Staniloae din Iasi si ati adus impreuna studentii si profesorii rugaciuni de multumire Prea Sfintei Treimi pentru aceasta lucrare de cinci ani pentru cei care sunt preoti la parohii si in manastiri. Majoritatea celor de la frecventa redusa sunt deja slujitori in ogorul Domnului si aceasta multumire inseamna recunostinta aratata lui Dumnzeu pentru faptul ca ne-a chemat sa-i slujim si in acelasi timp pentru ca ne-a ajutat sa continuam studiile teologice iar momentul acesta este deosebit de semnificativ, deoarece pentru prima data in aceasta manastire are loc un astfel de eveniment, un Te Deum de multumire si un cuvant festiv in biserica Sturzestilor care a fost biserica dedicata castelului Sturzestilor, oameni foarte evlaviosi."
IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1833, Ultimul acces: 2024-04-18 01:28:19