Inaugurarea Centrului de zi Sf. Imp. Constantin si Elena din Anina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inaugurarea Centrului de zi Sf. Împ. Constantin și Elena din Anina

[2014-01-14]
Luni, 13 ianuarie, a avut loc manifestarea de deschidere a Centrului de zi „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Anina, evenimentele fiind găzduite de Centrul de afaceri din localitate, după cum ne-a mărturisit Diac. Pavel Canea.
Printr-un parteneriat al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Anina, Primăria orașului, Consiliul local, Liceul „Mathias Hammer” din localitate și Episcopia Caransebeșului s-a concretizat spațiul unde vor beneficia de un prănz cald cincisprezece copii cu probleme, proveniți dintr-un mediu social defavorizat. După servirea mesei copiii vor mai beneficia și de căldura și dragostea profesorilor, care îi vor ajuta la realizarea temelor.
În deschiderea manifestării s-a oficiat slujba de sfințire a spațiului unde copiii își vor desfășura activitățile. La aceste momente importante au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Anina în frunte cu domnul primar Românu Gheorghe, cadre didactice împreună cu domnul director Boboescu Cornel de la Liceul „Mathias Hammer”, părinții copiilor, preoții din parohiile localității Anina și reprezentantul Episcopiei Caransebeșului, părintele Mihai Ciucur, inspector social și pentru activitățile cu tineretul.
Părintele inspector a subliniat faptul că este o bucurie de a exista o unitate între cele trei instituții importante ale unei comunități: „Ne bucură foarte mult unitatea de care au dat dovadă cele trei instituții importante ale oricărei comunități, biserica pe de o parte, care a fost și inițiatorul acestui demers în colaborare strânsă cu autoritățile locale și cu școlile. Este de bun augur că aceste instituții ale statului, fiecare cu răspunderile sale, au găsit ca numitor comun copiii care sunt cazuri sociale din orașul Anina și s-au aliat ca acești copii să trăiască normal. De altfel normalitatea este un deziderat destul de des întâlnit astăzi și responsabilitatea ne aparține tuturor ca acești copii să crească și să se dezvolte normal și considerăm că momentul acesta este un prim pas spre această normalitate pe care ne-o dorim cu toții”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1203, Ultimul acces: 2024-03-20 10:06:26