Liturghie arhiereasca in parohia Redea de Rasarit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească în parohia Redea de Răsărit

[2014-01-10]
Marți, 7 ianuarie, Preasfințitul Părinte Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfântului Ioan Botezătorul din Parohia Redea de Răsărit, informează episcopiaslatinei.ro
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a istorisit viața Sfântului Ioan Botezătorul, subliniind două aspecte foarte importante: „În primul rând, Sfântul Ioan este un exemplu de învățător, mai cu seamă pentru noi slujitorii Bisericii; un exemplu de învățător și de predicator curajos, care nu căuta la fața oamenilor și se adresa tuturor, fără să fie timorat de funcția lor, de haina și de importanța lor trecătoare. Dumnezeiescul proroc trecea dincolo de interfața aceasta a oamenilor și pătrundea direct în sufletul lor, văzând pe fiecare așa precum era. Pentru aceasta, ori de câte ori era nevoie, el înfingea pumnalul cuvântului său fără să țină cont de importanța celor pe care îi avea în față. De aceea, el este un exemplu pentru noi cei care, adeseori, în fața mai-marilor lumii, ne intimidăm și ne complexăm, uitând că Dumnezeu este adevăratul Stăpân al tuturor.
Celălalt aspect − în general, legat de toate sărbătorile creștine − este acela al cinstirii și al sărbătoririi sfinților. Noi toți se cuvine să fim iubitori ai Dumnezeului cel viu și slujitori ai Săi. Să-L iubim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe Sfinții Săi și să-i cinstim cu frică dumnezeiască și în iubire față de aproapele, pentru că în ziua de azi unii înțeleg să-i cinstească pe Sfinți doar cu ospăț exagerat până după miezul nopții. Asemenea, unii îl cinstesc pe Sfântul Ioan cu mâncare și băutură multă, cu distracție, lucruri care nu au nimic în comun cu viața Înaintemergătorului, care trăia în pustie, în deplină asceză. Vreți să-i cinstiți pe sfinții cărora le purtați numele? Veniți la biserică, la Sfânta Liturghie și vă rugați lor! Postiți și apoi împărtășiți-vă în ziua sfântului pe care-l aveți ocrotitor. După aceea, mergeți și vă bucurați cu cei dragi, dar cu măsură”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2232, Ultimul acces: 2024-04-16 01:48:24