Concurs de filme cu tematica religioasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concurs de filme cu tematică religioasă

[2013-02-28]
Instituții culturale din județul Argeș, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și cu sprijinul Societății Române de Televiziune, prin redacția „Viața spirituală“, organizează cea de-a XX-a ediție a festivalului-concurs al filmului cu tematică religioas㠄Lumină din Lumină“, după cum aflăm din Ziarul Lumina.
La festivalul-concurs care va avea loc la Curtea de Argeș, în perioada 6-8 iunie, pot participa producători de filme realizate la noi în țară după 1 ianuarie 2011. Prin organizarea acestui eveniment se dorește revitalizarea și conservarea tradițiilor creștine (ortodoxe, catolice sau greco-catolice), a spiritualității românești și cunoașterea mai profundă de către tineret a valențelor educative ale Bisericii creștine.
Regulamentul Festivalului-concurs „Lumină din Lumin㓠prevede ca filmele să nu depășească 17 minute, iar fiecare producător poate participa cu cel mult două producții, cu condiția ca acestea să fie înscrise la secțiuni diferite. Producțiile se pot încadra în categoriile de film: documentar (didactic, monografic, etnografic, etnologic, sociologic, reportaj) și eseu. Nu vor fi acceptate în concurs filmele de ficțiune sau filmele care au participat la edițiile precedente, iar filmele vor fi trimise pe suport DVD și în format DVD, pentru vizionare, și în format AVI, pentru arhivare. Juriul va fi format din personalități ale artei cinematografice și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare. Marele premiu și trofeul festivalului va fi oferit de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și va consta în suma de 1.200 de lei.
DVD-urile, însoțite de fișa de înscriere, se vor expedia până la 15 mai, pe adresa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, str. Armand Călinescu, nr. 14, Pitești, jud. Argeș, cod 110 047. Informații suplimentare la telefon/fax 0248 219 080 sau mail: creatieag@adslexpress.ro. Preselecția va avea loc în data 31 mai, iar concursul va avea loc la Centrul de cultură și arte „George Topârceanu“ din Curtea de Argeș, joi, 6 iunie.
Festivalul-concurs „Lumină din Lumin㓠este organizat de Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Municipiului Curtea de Argeș și Centrul de cultură și arte „George Topârceanu“ din Curtea de Argeș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 826, Ultimul acces: 2024-06-14 02:34:38