Proiect pentru promovarea unui stil de viata sanatos la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiect pentru promovarea unui stil de viață sănătos la Iași

[2013-02-28]
La începutul lunii februarie, în cadrul Parohiei „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt“ din Iași a început implementarea unui program european intitulat „Informează-te și acționează“, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Proiectul este finanțat prin programul Uniunii Europene „Tineret în Acțiune“, Sub-acțiunea 5.1. - „Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret“, având următorii parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Municipiului Iași, Poliția Locală Iași, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ din Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Iași, Colegiul Economic Administrativ din Iași și Colegiul Tehnic „Mihail Sturza“ din Iași. „Prin acest proiect încercăm să realizăm un cadru în care tinerii să se implice dinamic și voluntar în însușirea și promovarea unui stil de viață sănătos. Marea parte a activităților pe care le vom desfășura vor avea loc în licee. Sunt implicați 105 tineri de la cele cinci licee partenere, care sunt prezenți în toate activitățile proiectului. Vom avea o campanie de conștientizare în legătură cu promovarea stilului de viață sănătos, ce vizează implicarea a sute de elevi din municipiul Iași“, a spus pr. paroh Mihai Eduard Doroșincă, care este și directorul executiv al Fundației „Solidaritate și Speranț㓠a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. În cele cinci licee partenere vor fi create o serie de grupuri suport, dar și seminarii legate de promovarea stilului de viață sănătos.
La parohia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt“ vor avea loc o serie de cursuri non-formale pentru însușirea și promovarea stilului de viață sănătos. De asemenea, va fi organizată o campanie de informare în liceele partenere și un marș al tinerilor, care vor comunica celor din jur cât de important este ca stilul de viață sănătos să fie însușit. „Avem programate o serie de activități sportive în cadrul cărora vom urmări comunicarea mesajului din proiectul nostru. Punctul central al proiectului va consta într-o întâlnire cu tinerii la nivel local“, a explicat pr. paroh Mihai Eduard Doroșincă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 827, Ultimul acces: 2024-06-11 07:40:15