Zilele Artei Bizantine la Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zilele Artei Bizantine la Cluj

[2013-02-28]
Ediția a 9-a a Zilelor Artei Bizantine va fi organizată la începutul lunii martie la Cluj-Napoca, după cum aflăm de pe site-ul Radio Renașterea.
Ansamblul evenimentelor va debuta la 6 martie 2013 cu oficierea de la ora 8:00 în Catedrala mitropolitana a Sfintei Liturghii. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul „Sfântul Ioan Damaschin”.
În aceeași zi, de la ora 17:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrări realizate de membrii grupului „Sfântul Ioan Damaschin”. A doua zi a manifestării va începe cu un workshop despre arta bizantină și se va încheia cu o masă rotundă pe aceeași temă.
Vor fi prezenți oameni importanți din diferite domenii precum: conf. univ. dr. Elena Chircev, lect. univ. dr. Vlad Mureșan, sociologul Simion Pop, arhitectul Calin Chifăr și iconograful Sorin Albu.
Zilele Artei Bizantine vor fi organizate la Cluj-Napoca cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 813, Ultimul acces: 2024-06-14 04:40:29