Slujbe arhieresti in Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbe arhierești în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

[2013-02-26]
Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Nicolae“ din Huedin, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.
Sfânta Liturghie a fost precedată de slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultimii ani la lăcașul de rugăciune. Din sobor au făcut parte, între alții, inspectorul eparhial pr. Nicolae Buda și protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș, iar între participanți, alături de numeroși credincioși, s-au aflat autorități județene și locale.
În cuvântul de învățătură, IPS Andrei le-a explicat credincioșilor care sunt condițiile unei rugăciuni bine-plăcute în fața lui Dumnezeu, făcând referire la Evanghelia duminicii. La final, ierarhul a oferit preotului paroh Ioan Morcan distincția „Crucea arhiepiscopală“, iar celor care s-au implicat în reedificarea bisericii, diplome de aleasă cinstire. La rândul său, IPS Andrei a primit din partea pr. Ioan Morcan o icoană cu ocrotitorul bisericii, Sfântul Ierarh Nicolae, ca semn de recunoștință pentru dragostea părintească.
Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Nașterea Maicii Domnului“ din cartierul Someșeni, Cluj-Napoca. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși la o viață duhovnicească mai intensă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 921, Ultimul acces: 2024-07-08 15:39:17