Zi de bucurie in Eparhia Oradiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de bucurie în Eparhia Oradiei

[2013-02-26]
Ieri s-au împlinit șase ani de când Preasfințitul Sofronie a fost întronizat ca Episcop al Oradiei, după ce vreme de opt ani i-a slujit pe românii ortodocși din Ungaria, fiind cel dintâi arhipăstor al acestora. De asemenea, în 21 februarie 2013, s-au împlinit 14 ani de la hirotonia în treapta arhieriei a Preasfinției Sale. Aceste momente aniversare au fost sărbătorite la Catedrala episcopal㠄Învierea Domnului“ și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei“ din Oradea, în paraclisul de iarn㠄Sfinții Ierarhi Nicolae, Spiridon și Nectarie“, prin săvârșirea Sfintei Liturghii de PS Sofronie, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, membri ai Permanenței Consiliului eparhial al Episcopiei Oradiei și slujitori ai noii Catedrale episcopale, în prezența a sute de credincioși. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotesit iconom pe pr. Gabriel Ionel Molnar, slujitor al Catedralei episcopale.
Ierarhul a tâlcuit înțelesurile duhovnicești ale textului scripturistic care prezintă Pilda vameșului și a fariseului și a amintit că această duminică marchează începutul perioadei Triodului, o perioadă de zece săptămâni de pregătire pentru Învierea Mântuitorului.
„O călătorie duhovnicească în care suntem chemați de Sfânta Biserică să fim, întâi de toate, smeriți, să ne cercetăm pe noi înșine și, înainte de a ne bucura de darurile dumnezeiești, văzându-ne păcatele, să le mărturisim, să ne despărțim de răul din noi și să cerem iertare de la Dumnezeu. Aceasta deoarece în viața cea duhovnicească există mare primejdie ca, îndeletnicindu-te cu virtutea, să ajungi să crezi că ești mai vrednic decât fratele tău, mai sus din punct de vedere duhovnicesc decât aproapele tău, iar aceasta este mândrie, rădăcina căderii diavolilor, dar și a oamenilor“, a spus PS Sofronie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 926, Ultimul acces: 2024-07-09 13:29:19