Confirmate detaliile privind ultima saptamana de pontificat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Confirmate detaliile privind ultima săptămână de pontificat

[2013-02-22]
Părintele iezuit Federico Lombardi, director al biroului de presă al Vaticanului, a prezentat ieri o serie de informații privind calendarul Sfântului Părinte și a clarificat diverse aspecte apărute în ultimele zile. A fost prezent la eveniment și pr. bazilian Thomas Rosica, directorul postului canadian de televiziune Salt & Light, rugat personal de pr. Lombardi să îl asiste în relația cu presa în această perioadă.
Iezuitul a oferit detalii despre ultima săptămână a Pontifului Suprem înainte ca retragerea sa să devină efectivă, de la 28 februarie. Actualmente Papa, alături de Curia Romană, participă la exercițiile spirituale ținute de Cardinalul Gianfranco Ravasi. La finalul exercițiilor, sâmbătă, Sfântul Părinte se va adresa celor prezenți. Mai apoi, Papa Benedict se va întâlni în privat cu Giorgio Napolitano, președintele Italiei.
Duminică, Sfântul Părinte se va adresa credincioșilor veniți în Piața San Pietro la ultima rugăciune Angelus din acest pontificat. Miercuri, un număr mare de persoane sunt așteptate să participe la ultima audiență generală a Papei, în Piața San Pietro. Până acum, 30.000 de persoane au cerut bilete pentru acest eveniment. Sfântul Părinte îi va saluta pe participanți din papamobil, la finalul audienței. Pr. Lombardi a negat zvonurile că va fi o Liturghie a Cuvântului, spunând că audiența va avea formatul obișnuit pentru audiențele generale.
În ultima zi a pontificatului, Papa Benedict îi va saluta personal pe Cardinalii prezenți în Roma, dar nu va exista un discurs din partea Sfântului Părinte. La 5PM, Sfântul Părinte îl va saluta pe Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat, în curtea San Damasco, după care va merge pe heliportul vatican, unde îl va saluta pe Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor, de acolo zburând la reședința papală de la Castel Gandolfo. La sosire, Sfântul Părinte va fi întâmpinat de președintele și secretarul guvernoratului Vaticanului, alături de primarul și câteva autorități ale orașului Castel Gandolfo. Papa îi va saluta pe credincioși de pe balconul Palatului Apostolic.
Pr. Lombardi a confirmat că data Conclavului, subiect al atâtor speculații de presă, va fi stabilită exclusiv de adunarea Cardinalilor, pe perioada de sede vacante. De asemenea a spus că nu există vreo confirmare despre un eventual motu proprio al Papei înainte de retragere. Documentul, dacă va veni, ar putea să indice unele schimbări în regulile Conclavului, stabilite acum de constituția apostolică "Universi Dominici Gregis." În fine, directorul biroului de presă al Vaticanului a negat raportul despre o posibilă decizie de definire a relațiilor cu Societatea Sf. Pius al X-lea. Sfântul Părinte, a spus pr. Lombardi, "a decis să încredințeze problema următorului Papă".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 978, Ultimul acces: 2024-03-27 06:01:56