A fost predat dosarul cu minunea pentru canonizarea Papei Wojtyla - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost predat dosarul cu minunea pentru canonizarea Papei Wojtyla

[2013-02-19]
Există un presupus miracol atribuit mijlocirii Papei Ioan Paul al II-lea, care să facă posibilă canonizarea acestuia. Postulatorul cauzei de canonizare, Mons. Slawomir Oder, a prezentat acum o lună acest caz inexplicabil de vindecare Congregației pentru Cauzele Sfinților, condusă de Cardinalul Angelo Amato. Dosarul este acum în mâinile comisiei medicale, scrie Andrea Tornielli pentru Vatican Insider. Dar Cardinalul Amato și Arhiepiscopul de Cracovia, Cardinalul Stanislaw Dziwisz - secretar personal al Papei de origine poloneză timp de mulți ani - au discutat deja despre miracol acum câteva săptămâni. În anumite cercuri se speră că Papa Wojtyla va fi recunoscut ca sfânt în 2013.
O sursă invocată de Vatican Insider susține că procesul de canonizare a avansat, chiar dacă nu s-a terminat examinarea pretinsului miracol de către comisia medicală a Congregației, condusă de dr. Patrizio Polisca, doctorul personal al Papei Benedict al XVI-lea. După cum se știe, pentru beatificare Biserica Catolică cere recunoașterea unui miracol atribuit mijlocirii candidatului, iar acest miracol trebuie să fi avut loc după moartea persoanei în cauză. Este nevoie de un al doilea miracol pentru a se trece de la beatificare la canonizare. Canonizarea este proclamată de Papă și este un act de infailibilitate, acordându-se devoțiune la nivel universal subiectului procesului. Pentru a se ajunge la canonizare este nevoie de un al doilea miracol, care să fi avut loc după beatificare, adică după 1 mai 2011 în cazul Papei Ioan Paul al II-lea, căci la acea dată a fost beatificat în Vatican în fața unei mase uriașe de credincioși.
Ține acum de Congregația pentru Cauzele Sfinților să analizeze cazul, un pas fiind trecerea de comisia medicală, compusă din specialiști pe diverse domenii, chemați să spună dacă vindecarea este cumva explicabilă științific. Papa Wojtyla a fost beatificat după vindecarea unei călugărițe franceze, sr. Simon Pierre, care a lucrat într-o maternitate și a ajuns să sufere de aceeași boală cu Papa: boala lui Parkinson. Surorile din ordinul ei s-au rugat Papei pentru vindecare, iar sr. Marie Simon Pierre a fost vindecată subit. Procedura pentru recunoașterea acestui caz nu a fost foarte ușoară deoarece este dificil să pui un diagnostic precis pentru o boală de natură neurologică. Nu toți medicii consultați au recunoscut ca miraculoasă vindecarea, notează Tornielli, dar Congregația a dat în cele din urmă verdele pentru beatificare.
Ar putea retragerea Papei Benedict să încetinească procesul de canonizare al predecesorului său? Teoretic nu, deoarece Congregația pentru Cauzele Sfinților va continua să lucreze normal până pe 28 februarie. Dar Conclavul și primii pași făcuți de noul Papă ar putea să justifice o întârziere în datele așteptate de apropiații Pontifului polonez. Ce este sigur e că defunctul Papă este mai aproape de canonizare. Dar nu se poate prezice un interval exact de timp, pentru că medicii de la "fabrica de sfinți" trebuie încă să se pronunțe, iar apoi dosarul va trece pe la teologi și Cardinali.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 717, Ultimul acces: 2023-06-09 14:50:32