"Planul lui Dumnezeu pentru casatorie si familie" - intrunire spirituala interconfesionala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie și familie" - întrunire spirituală interconfesională

[2013-02-20]
Sâmbătă, 9 februarie 2013, începând cu orele 11, a avut loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea o întâlnire spirituală pe tema "Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie și familie", citim pe EGCO.ro. Întrunirea a fost organizată în cadrul proiectului "Săptămâna căsătoriei" - proiect internațional care se derulează în perioada 7-14 februarie în fiecare an - de către grupul interconfesional de lucru din Oradea care în acest an a fost desemnat ca promotor și coordonator al proiectului. Coordonatorul spiritual al întrunirii, pr. Coriolan Mureșan, a conceput această întrunire pe două coordonate: prezentarea temei căsătoriei din perspectiva Exortației Apostolice "Familiaris Consortio" a Fericitului Ioan Paul al II-lea; dezbatere privind evenimentele din lume dar și evenimente din comunitățile ecleziale de unde sunt cei prezenți, precum și evenimente concrete din viața personală de familie.
În cuvântul de început, pr. Coriolan a subliniat faptul că transformările ample, rapide și profunde ale societății și culturii au afectat familia din zilele noastre. Motiv pentru care Biserica a găsit de cuviință să vină în sprijinul familiilor, dar în special al tinerilor care sunt gata să înceapă drumul spre căsătorie și viața de familie, pentru a le deschide noi orizonturi, ajutându-i să înțeleagă importanța vieții de cuplu și responsabilitățile pe care le au ca familie. "Familia devine, atunci când este bine clădită, prima școală a virtuților sociale de care nicio societate nu se poate lipsi. În lumina acestor idei, ce părere aveți despre dorința Guvernului din Franța de a legaliza căsătoria între persoane de același sex?", a spus în încheiere pr. Mureșan trecând astfel la punctul doi al întâlnirii și provocând auditoriul la luări de cuvânt.
Au luat cuvântul Nicolae Horgoș - reprezentant din partea Catedralei greco-catolice "Sf. Nicolae"; Ileana Bodi - din partea Bisericii Ortodoxe; Erica Hamza - consilier pe probleme spirituale în Biserica Penticostală; Othilia Groza - din partea Ordinului Franciscan Terțiar de la Mănăstirea "Maica Domnului" din Oradea. Fiecare dintre vorbitori și-a exprimat punctul de vedere referitor la importanța familiei în societate, ca promotor al valorilor morale și spirituale. Copilul trebuie să învețe din familie să se roage, să meargă la biserică împreună cu părinții, să respecte și să iubească pe Dumnezeu, Biserica și pe aproapele, au mai arătat vorbitorii. Nicolae Horgoș și Ileana Bodi au recitat apoi poezii cu temă religioasă. Prezent la acest eveniment, prof. psiholog Alin Crețu a prezentat o interesantă psiho-dramă referitoare la tema căsătoriei. Miorița Săteanu, președinta Uniunii Femeilor din jud. Bihor, a amintit că în data de 1 Martie este Ziua Mondială de rugăciune interconfesională; Sfânta Liturghie este pregătită în acest an de către femeile din Franța și va fi susținută de către toate cultele. În data de 23 martie va avea loc Marșul pentru viață, care se desfășoară în mai multe orașe din țară și care are ca scop lupta împotriva avorturilor. În încheiere, Miorița Săteanu a mulțumit Domnului pentru că a făcut posibilă această întâlnire spirituală, pr. Coriolan Mureșan pentru frumoasele cuvinte de învățătură, precum și tuturor celor prezenți pentru participare.
(Sursa: EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 911, Ultimul acces: 2024-04-17 05:35:20