Liturghie arhiereasca la Biserica Buna Vestire din Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la Biserica Buna Vestire din Bacău

[2013-02-18]
Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit ieri Sfânta Liturghie la Biserica „Buna Vestire“ din Bacău. PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învățătură în care a făcut referire la Duminica a XVII-a după Rusalii. În cadrul slujbei a fost pomenit episcopul Melchisedec Ștefănescu, la împlinirea a 190 de ani de la naștere, informează "Ziarul Lumina".
„Biserica «Buna Vestire» a fost zidită de spătăreasa Soltana Sandu Sturza în anul 1820 cu sprijinul credincioșilor din Bacău. În acea vreme, era al treilea sfânt lăcaș zidit în Bacău, după Biserica Precista, ridicată în timpul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, și Biserica «Sfântul Ioan», care datează de la începutul veacului al XIX-lea. Episcopul Melchisedec Ștefănescu a fost cel care a binecuvântat refacerea Bisericii «Buna Vestire» în anul 1870. Vrednicul de pomenire ierarh a resfințit 12 ani mai târziu acest sfânt lăcaș. La momentul în care a fost resfințită biserica, protopop era Teodor Atanasiu, următorul episcop al Romanului, după Melchisedec Ștefănescu. După călugărie, Teodor Atanasiu a primit numele de Teodosie. În anul 1956, în urma unor lucrări de pictură și de refacere, lăcașul de închinăciune a fost resfințit de episcopul Teofil Herineanu. În anul 2004, după lucrările de refacere în totalitate, sfântul lăcaș a primit veșmântul sfințirii de la Preasfințitul Ioachim Băcăuanul“, a spus arhid. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 752, Ultimul acces: 2023-06-10 00:51:54