Initiativele Diecezei de Roma pentru a 35-a Zi a Vietii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inițiativele Diecezei de Roma pentru a 35-a Zi a Vieții

[2013-02-01]
Duminică, 3 februarie 2013, va avea loc în Italia a 35-a Zi pentru Viață, cu tema "A da viață învinge criza". Asociațiile implicate în apărarea și promovarea vieții în Dieceza de Roma, alături de un mare număr de credincioși, vor participa la recitarea rugăciunii Angelus împreună cu Papa Benedict al XVI-lea, la ora 12, în Piața San Pietro. Înainte de aceasta, Dieceza de Roma va celebra Ziua Vieții cu o Liturghie în biserica Santa Maria in Traspontina, de pe Via della Conciliazione, prezidată de Cardinalul Vicar Agostino Vallini, la ora 10.30. La finalul Liturghiei, care va fi animată de corul studenților în Științele Asistenței Medicale la Școala "P. Luigi Tezza", profesorii catedrelor de Obstetrică și Ginecologie de la Universitatea din Roma îi vor încredința Cardinalului Vallini un document comun, rod al congresului intitulat "Reflecții asupra unei legi a statului", care se va desfășura sâmbătă, 2 februarie, de la ora 8.30, în Aula Alessandrina a Academiei de Istorie a Artei Sanitare.
Tot sâmbătă, 2 februarie, de la ora 9, se va desfășura congresul organizat de Centrul diecezan pentru pastorația familiei la Seminarul Major Roman. Congresul intitulat "Familia în criză: ce este de făcut?" se va deschide cu salutul Mons. Paolo Mancini, secretar general al Vicariatului și responsabil cu pastorația familiei în Dieceză. Va urma intervenția pr. Andrea Ciucci, din partea Consiliului Pontifical pentru Familie, pe tema "Biserica și persoanele separate și divorțate: drumul Bisericii până la Directoriul pastorației familiale". Intervenția Mons. Enrico Feroci, director al Organizației Caritas diecezane, va avea ca temă "Criza în familie la nivel economic și social". Mons. David Maccarri, colaborator la Centrul diecezan pentru pastorația familiei și paroh la Sant'Angela Merici, va vorbi despre "Pastorația familiilor separate". La sfârșit vor fi prezentate mărturii despre ajutorul dat de comunitatea creștină: vor vorbi Claudio și Laura Gentili, despre experiența Betania; Enrica Cichi, responsabilă a centrului diecezan de consultanță familială din Quadraro; pr. Stefano Tardani, asistent eclesiastic al asociației Familia Mică Biserică - Mișcarea Iubirii Familiale; Paola Menaglia, din asociația Familii creștine separate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1071, Ultimul acces: 2023-04-01 20:14:37