Vaticanul a publicat o brosura dedicata problemei vocatiilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul a publicat o broșură dedicată problemei vocațiilor

[2013-02-03]
"Trebuie să ne rugăm serios pentru vocații și pentru sprijinirea preoților din lumea întreagă", susține Mons. Richard R. Soseman, din Congregația pentru Cler. "De aceea am presat atât de puternic să avem publicată această cărțulie și suntem atât de bucuroși că o avem în sfârșit", a declarat el pentru CNA. Broșura "Adorația Euharistică pentru sfințirea preoților și pentru maternitate spirituală" a fost publicată în spaniolă și italiană în 2008, iar în engleză în 2011. Noua ediție apărută în ianuarie se speră să fie vândută în peste un milion de exemplare.
"Prima ediție din 2008 a fost realizată pentru a aminti oamenilor să se roage pentru vocații și pentru preoți", a declarat Mons. Soseman. Broșura, scrisă de liderul Congregației, Cardinalul Mauro Piacenza, include relatări ale unor oameni care și-au oferit viața preoților sau care s-au rugat pentru ei. Include asemenea istoria miraculoasei abundențe de vocații dintr-un mic sat italian, Lu, unde în mai puțin de un secol, peste o treime din populație a ales fie calea preoției, fie a călugăriei. Astfel, între 1881 și 1940, din cei sub o mie de locuitori, 323 de locuitori au devenit persoane consacrate.
Publicația încurajează și "maternitatea spirituală, ceea ce înseamnă că o persoană 'adoptă' un anume preot, pentru care se va ruga", a mai explicat Mons. Soseman. Între cele 52 de pagini ale broșurii se găsesc și reflecții despre cum să te rogi mai bine, respectiv anumite rugăciuni recomandate, precum Rozariul Divinei Milostiviri sau ora de Adorație Euharistică. "Papa a dat recent Congregației pentru Cler responsabilitatea asupra seminariilor și vocației la preoție", a subliniat el, adăugând că "broșura se potrivește foarte bine, deoarece încurajează aceste vocații". A mai amintit că de acum Congregația pentru Cler va fi responsabilă și de Universitățile catolice.
Conform Cardinalului Piacenza, ediția anterioară a broșurii a avut succes în timpul Anului Preoției, când a primit scrisori din India, Malaiezia, Australia, Franța și Marea Britanie, încurajând continuarea inițiativei. "Aceasta este motivația de bază a broșurii: să inspire tot mai mulți oameni să se roage pentru preoți, deoarece istoria Bisericii ne arată cât de dificilă poate fi viața unui preot", a spus Mons. Soseman. Între publicațiile recente ale Congregației pentru Cler se află un ghid pentru spovadă, în mai multe limbi, realizat în 2012, precum și un ghid pentru preoți pentru pregătirea lor pentru spovadă. În curând Congregația va publica o nouă ediție a "Directoriului pentru viața și slujirea preoților", alături de o nouă ediție a broșurilor ce au mai apărut de-a lungul timpului.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1331, Ultimul acces: 2024-04-10 12:15:12