Pr. Lombardi respinge afirmatiile lui Ali Agca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Lombardi respinge afirmațiile lui Ali Agca

[2013-02-01]
Adresându-se astăzi jurnaliștilor, pr. Federico Lombardi, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, a negat anumite afirmații făcute de Mehmet Ali Agca într-o nouă autobiografie publicată la 31 ianuarie. Agca este cel care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea la 13 mai 1981, în Piața San Pietro. Autobiografia este intitulată "Mi-au promis paradisul: Viața mea și adevărul despre asasinarea Papei", scrisă de Agca cu ajutorul unui scriitor.
Printre altele, asasinul turc afirmă că a acționat la ordinele Marelui Ayatollah Khomeini din Iran. Agca povestește despre întâlnirea sa cu Papa Ioan Paul al II-lea, la doi ani de la atac, susținând că după ce au discutat despre al treilea secret de la Fatima, Sfântul Părinte l-a întrebat cine a ordonat asasinarea. De asemenea Agca susține că Papa Ioan Paul al II-lea l-a îndemnat să se convertească la creștinism. "Ar trebui acum să îl credem pe Agca?", a întrebat pr. Lombardi. "Nu cred." Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun a spus că a discutat despre afirmațiile făcute de Agca cu Cardinalul Stanislaw Dziwisz, care atunci era secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea, singura persoană care a asistat la discuția dintre Sfântul Părinte și asasin.
Conform pr. Lombardi, Cardinalul Dziwisz a confirmat că defunctul Pontif și Agca au discutat despre secretul de la Fatima și despre natura inexplicabilă a supraviețuirii Papei după atac. Dar fostul secretar papal a negat categoric că în discuție s-ar fi pomenit despre implicarea Ayatollahului Khomeini în asasinat sau că Agca ar fi fost îndemnat să se convertească la creștinism. Cardinalul Dziwisz a negat și că Papa Ioan Paul al II-lea i-ar fi trimis o scrisoare după întâlnire, reluând invitația la convertire. Conform Cardinalului, o astfel de scrisoare nu există. În această pretinsă scrisoare, Papa Ioan Paul al II-lea i-ar fi cerut lui Agca să se roage pentru el și să se convertească.
"Practic tot ce a fost responsabilitatea mea și am putut să verific, s-a dovedit fals", a spus pr. Lombardi relativ la pretențiile formulate de Agca în biografia sa. "A o suta sau cine știe câta versiune a faptelor oferită de Agca, alături de afirmațiile lui anterioare - prea fanteziste ca să poată fi crezute."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1113, Ultimul acces: 2023-03-31 15:29:26