„Este mai ferice sa dai decat sa primesti!” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Este mai ferice să dai decât să primești!”

[2013-02-01]
…Dacă această afirmație nu ar fi fost inspirată de Dumnezeu, dacă nu ar fi fost scrisă în Cuvântul Lui și mai ales nu ar fi fost exeprimentată de către voluntarii SUP-ului cu siguranță că nu am mai fi pus-o în aplicare și anul acesta. Așa se face că, am demarat cu ajutorul sponsorilor noștri a doua ediție a proiectului special „Copilul meu, nu te-am uitat” pentru cei 280 de copii ai mamelor închise în penitencairele Bacău si Galați.
Astfel, fiecare mamă a putut să facă cu mâinile ei acolo, în clubul penitencarului, câte un pachet pentru fiecare copil, pachet ce a conținut în special dulciuri, dar nu numai și în mod special o Biblie ilustrată pentru copii. Apoi, pe felicitarea primită a scris gânduri de bine, urări de sănătate și fericire, apoi toate pachetele au fost sigilate, ambalate, cu adresele scrise pe ele, transportate la Poșta pentru a ajunge în timp util la copiii lor. O parte din pachete au fost duse de voluntari direct la adresele copiilor.
Apoi, programul festiv de sfârșit de an a oferit o nouă ocazie de bucurie pentru toate femeile închise, ocazie cu care au primit câte un pachet cu articole de igienă personală specific lor dar și o masă de părtășie care ne-a făcut să ne simțim aproape unii de alții.
Si pentru c㠄 este mai ferice să dai decât să primești” un grup de 16 femei închise la PNT Bacău, care au avut bucuria formării unui cor, au decis să ofere și ele la rândul lor altor copii ceva. Astfel, pe 27 Decembrie, corul femeilor a susținut un… program de colinde și versuri specific sărbătorilor de iarnă la una din casele de copii din Bacău. Au participat aproximativ 100 de copii la program. Bucuria a fost mare și pentru copiii din acest centru dar și pentru coriste. Fiecare a putut oferi mai multe pachete la copiii prezenți și, de dorul copiilor lor, îi luau în brațe pe aceștia, îi sărutau iar copii, de dorul mamelor lor… plângeau de bucurie.
În același timp au fot duse pachetele copiilor direct la casele lor, acolo unde am avut voluntari disponibili. Nu a fost ușor datorită iernii, zăpezii ( de câteva ori am rămas blocați sau suspendați în zăpadă ore în șir), dar s-a meritat.
Da! Când vezi bucurie pe chipurile acestor femei și copii, ajungi să înțelegi c㠄este mai ferice să dai” pentru că are grijă Cineva să primești și tu. Iar ceea ce vei primi, aici și acum dar mai ales „atunci și acolo – sus” , va intrece orice imaginație a noatră. Daca nu ai gustat încă din această bucurie, te așteptăm alături de noi. Te asigur că este molipsitoare.
Mihai Enea
Director SUP Molodva
yo8cyn@yahoo.com
0742 200350

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1161, Ultimul acces: 2023-03-20 23:34:06