13.000 de persoane la veghea dinaintea Marsului pentru Viata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

13.000 de persoane la veghea dinaintea Marșului pentru Viață

[2013-01-26]
Aproximativ 13.000 de persoane au participat la Liturghia ce a deschis veghea de rugăciune dinaintea Marșului pentru Viață, veghe care a continuat toată noaptea la Sanctuarul Național al Neprihănitei Zămisliri, din Washington, DC. Veghea este ținută în fiecare an înaintea Marșului pentru Viață, ce marchează trista decizie a Curții Supreme din SUA, din procesul Roe vs. Wade, ce a dus la legalizarea avortului în această țară. În 2013 se împlinesc 40 de ani de la respectiva decizie. De atunci și până astăzi se estimează că s-au făcut peste 55 de milioane de avorturi.
Pe lângă Liturghiile oficiale celebrate la deschiderea și încheierea veghii de rugăciune, numeroase alte Liturghii au fost celebrate de diverse grupe de pelerini de joi până sâmbătă. Oficialii de la Sanctuarul Național estimează că aproximativ 30.000 de persoane au trecut prin Sanctuar în aceste ultime zile. Președintele secretariatului pentru activități pro-life al Conferinței Episcopilor Catolici Americani, Cardinalul Seán O'Malley de Boston, a fost principalul celebrant al Liturghiei de joi seara, având alături alți patru Cardinali, 42 de Episcopi, 395 preoți, 80 diaconi și 520 de seminariști. La predică, prelatul a subliniat participarea uriașă a tinerilor catolici.
Decizia Curții Supreme din 22 ianuarie 1973, a spus el, a provocat în americanii pro-life "frustrarea de a fi privați de drepturile civile de o Curte Supremă ce le-a respins dreptul de a vota pe tema avortului". "Cu toate acestea, activiștii pro-life nu au încetat să ducă o campanie de convingere în campusuri, la locurile de muncă și între vecini. Este uimitor să ne gândim că există zeci de mii de voluntari care lucrează în aproximativ 3.000 de centre de sprijinire în sarcină, care au oferit la milioane de femei aflate în dificultate un ajutor de neprețuit - medical, material și spiritual." Cardinal O'Malley a spus că legalizarea avortului nu este doar o problematică religioasă ci și una ce ține de drepturile civile. Acum patruzeci de ani, a spus el, decizia Curții Supreme a făcut "copilul nenăscut (să fie) neprotejat de Constituția Statelor Unite, asemenea afro-americanilor în zilele sclaviei". Cardinal O'Malley a subliniat că "cel mai încurajator fapt este, desigur, acela că tinerii americani sunt mai pro-life ca niciodată".
Veghea de rugăciune, care a continuat toată noaptea și le-a dat pelerinilor ocazia să primească Sacramentul Spovezii și să participe la Adorația Euharistică, s-a încheiat cu o Liturghie, dimineața, celebrată de Episcopul Kevin Ferrell de Dallas, Texas, alături de doi alți Episcopi și de 36 de preoți. La această Liturghie au participat aproximativ 5.500 de persoane. Referindu-se la ziua de sărbătoare în care a avut loc Marșul pentru Viață - 25 ianuarie, sărbătoarea convertirii Sf. Paul - Episcopul Ferrell a spus la predică: "La comemorarea a 40 de ani de la Roe vs. Wade, exemplul convertirii lui Paul ne umple de o mare speranță. Dacă Isus și cuvântul Său au putut schimba inima lui Paul, vor putea schimba și mințile și inimile celor care nu respectă viața umană. [...] Dacă dorim să schimbăm 'cultura morții' din societatea noastră, trebuie să îl repunem pe Dumnezeu în centrul vieților noastre. Puterea Evangheliei transformă umanitatea din interior și o înnoiește."
"O 'cultură a vieții' nu ar permite niciodată violența ce pune stăpânire pe viețile noastre; nu ar permite niciodată lipsa de respect pentru demnitatea fiecărei persoane umane. Este timpul să ne concentrăm mai mult pe nevoia de schimbare a 'minților și inimilor' oamenilor, așa după cum a făcut Isus, câte o persoană pe rând. Putem schimba lumea, după cum a făcut-o Isus, punând un accent mai mare pe învățătura Cuvântului lui Dumnezeu, așa după cum suntem chemați să facem în noua evanghelizare." Episcopul Ferrell a conchis: "Să ne înnoim credința și angajamentul de a da mărturie despre Evanghelia lui Cristos. Să nu ne lăsăm descurajați și să nu ne pierdem niciodată speranța. Vom depăși toate dificultățile și provocările cu care ne confruntăm."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1232, Ultimul acces: 2023-03-28 22:30:35