Despartirea de prelatul Albert Holenstein - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Despărțirea de prelatul Albert Holenstein

[2013-01-19]
Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, la Bregenz, Austria, s-a consumat ultima etapă din viața pământească a prelatului Albert Holenstein. La ora locală 10, în biserica parohială "Sfântul Columban", pe care o construise în urmă cu 46 de ani, trei Episcopi, circa 50 de preoți și un mare număr de credincioși laici au celebrat Liturghia funebră pentru odihna veșnică a prelatului Albert Holenstein, scrie pr. dr. Ștefan Lupu în corespondența pentru Ercis.ro.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al prelatului fusese depus în biserică vineri după-amiază, iar seara, la ora 19,30, s-a celebrat o priveghere de rugăciune, condusă de parohul comunității "Sfântul Columban", pr. dr. Paul Solomon. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Elmar Fischer, Episcop emerit de Feldkirch, alături de PS Ludwig Schwarz, Episcop diecezan de Linz, PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, și preoți din Dieceza de Feldkirch, între care și cei nouă preoți din Dieceza de Iași care lucrează în această dieceză. Din România au mai fost prezenți: pr. dr. Ștefan Lupu, reprezentant al Institutului Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, pr. dr. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București și fost rector al Institutului Teologic Romano-Catolic, și pr. Florin Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan al Diecezei de Iași.
Omilia a fost ținută de pr. dr. Paul Solomon, care a scos în evidență slujirea preoțească exemplară a prelatului Holenstein și angajamentul său în favoarea celor nevoiași. La sfârșitul Liturghiei, au luat cuvântul dr. Leo Wagner, din partea consiliului parohial, PS Ludwig Schwarz, fost director național al Operelor Pontificale Misionare, PS Aurel Percă, din partea Diecezei de Iași, și primarul orașului Bregenz. Cu toții au subliniat munca enormă pe care prelatul Holenstein a depus-o în cele trei direcții pe care le-a coordonat: parohia "Sfântul Columban", Operele Pontificale Misionare din Vorarlberg și Asociația de Ajutorare a Bolnavilor din Austria. După Liturghie, cortegiul funerar s-a îndreptat spre cimitirul orășenesc unde a fost depus trupul neînsuflețit al prelatului Albert Holenstein, în așteptarea învierii de apoi. Ritul de la cimitir a fost condus de administratorul diecezan, pr. Benno Elbs.
Duminică, 13 ianuarie, PS Aurel Percă a prezidat Sfânta Liturghie duminicală în biserica "Sfântul Columban", avându-i alături pe pr. Benno Elbs, pr. Paul Solomon, pr. Wilhelm Dancă și pr. Ștefan Lupu. Împreună cu credincioșii prezenți, au oferit jertfa lui Cristos pentru ca Dumnezeu Tatăl să îl primească pe slujitorul credincios Albert Holenstein în rândul sfinților și aleșilor săi. "Bunul Dumnezeu să îl răsplătească pentru tot binele făcut în viață, în special pentru noi, cei din Dieceza de Iași!", își încheie pr. Lupu corespondența pentru Ercis.ro.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 675, Ultimul acces: 2020-10-16 16:30:31