25.000 de persoane la marsul pro-life din Dublin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

25.000 de persoane la marșul pro-life din Dublin

[2013-01-21]
Aproximativ 25.000 de persoane s-au strâns în Piața Merrion din Dublin, sâmbătă, pentru un marș în favoarea apărării nenăscuților în Irlanda, cerând guvernului: "Onorează-ți promisiunile!" Marșul "Uniți pentru viață" a fost organizat de mișcările "Pro Life Campaign", "Youth Defense", "Life Institute" și "Family and Life", în răspuns la o recentă declarație făcută de guvern despre implementarea unei legislații ce ar permite avorturile în cazul în care există riscul ca mama să se sinucidă.
Vorbind pentru Zenit, Michael Kelly, editor la publicația "Irish Catholic", remarca faptul că obiectivul evenimentului nu a fost religios, ci legat de drepturile omului. "Organizatorii au fost categorici în a sublinia faptul că oamenii de orice religie, și chiar fără religie, au adesea ca valoare comună protejarea vieții nenăscute." Subliniind că "a fost impresionant numărul mare de tineri de la marș, precum și atmosfera bună de acolo", Kelly a spus că mișcarea pro-life este adesea prezentată eronat ca fiind compusă din persoane în etate și foarte religioase. "Atmosfera a fost una ca de carnaval: a fost muzică tradițională, mulți tineri distribuind afișe, broșuri și lumânări... Dar a fost și un sentiment de fermitate." Kelly a spus că mulți dintre participanți au avut pancarte pe care scria: "Fine Gael, onorează-ți promisiunile!", referindu-se la promisiunea făcută de Enda Kenny, liderul partidului politic Fine Gael, care s-a angajat înaintea ultimelor alegeri că nu va introduce legislația pro-avort. A amintit că în timpul marșului unul dintre organizatori l-a sunat pe Kenny și i-a lăsat un mesaj audio cu 25.000 de persoane strigând: "Onorează-ți promisiunile!" Și a mai spus: "Marșul a fost într-un spirit relaxat, cu umor, dar totuși cu determinare."
Aproximativ 2.000 dintre cei prezenți la marș au participat înainte la o rugăciune și Adorație Euharistică prezidată de Arhiepiscopul Diarmuid Martin de Dublin. Despre rolul Ierarhiei catolice în mișcarea pro-life, Kelly a explicat că noul Arhiepiscop coadjutor de Armagh, Eamon Martin, asemenea multor alți Episcopi, "a fost categoric și a luat o poziție fermă. [...] A spus foarte clar că este responsabilitatea și datoria Bisericii să vorbească pe această temă. Biserica acționează cu tărie în acest sens, și nu este ușor după ce multă credibilitate s-a pierdut din cauza abuzurilor sexuale din Irlanda. Dar își asumă un important și categoric rol de conducere în această problematică" a apărării vieții.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 627, Ultimul acces: 2020-10-16 16:30:09