SRUC 2013 la Iasi: a treia zi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2013 la Iași: a treia zi

[2013-01-20]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat duminică, 20 ianuarie 2013, în capela Căminului de Bătrâni "Sfântul Iosif", Iași (Bucium), unde, la ora 17.00, s-a desfășurat o celebrare prezidată de PS Petru Gherghel, avându-i alături la altar pe pr. Cornel Cadar, pr. Iosif Dorcu, responsabil al Oficiului pentru Ecumenism și Dialog Interreliogios, precum și alți șase preoți din Iași, numeroși credincioși catolici și bolnavii care sunt îngrijiți în Casa de bătrâni "Sfântul Iosif". La celebrare a participat și părintele Valeriano Giacomelli, FDP, din Iași, care a ținut predica pentru acest eveniment.
Părintele a subliniat faptul că acest eveniment s-a desfășurat într-un context sacru deoarece momentul de rugăciune a avut loc în casa în care bolnavii sunt îngrijiți, iar acest lucru vine din imboldul Duhului Sfânt. Unitatea întru credință pornește din interior, ea vine din unitatea fiecăruia cu el însuși. Mai apoi această unitate trebuie să fie cu el însuși. A fi umili înaintea lui Dumnezeu, spunea părintele Valeriano înseamnă mereu un mers pentru a primi libertatea pe care o acordă tuturor popoarelor. Ținând cont de aceasta, celebrăm misterul luptei pentru libertate, care are loc și în locurile unde asuprirea, prejudicierea și sărăcia par poveri insuportabile. Refuzul clar de a accepta porunci și condiții inumane - cum sunt acelea pe care le-a impus faraonul moașelor poporului evreu aflat în sclavie - poate să pară un act mic; totuși, acestea sunt frecvent tipul de acte în favoarea libertății care se produc în comunități locale în toate părțile. Acest mers curajos spre o viață mai deplină oferă darul speranței evanghelice tuturor ființelor umane care sunt, în diferite moduri, prizoniere ale structurilor de inegalitate care există în lume.
A fi chemați la o libertate mai mare în Cristos înseamnă a fi chemați la o comuniune mai profundă. Lucrurile care ne separă - atât ca și creștini în căutarea unității, cât și ca persoane separate de tradiții și inegalități nedrepte - ne mențin despărțiți și ascunși unii de alții. Libertatea noastră în Cristos se caracterizează prin această nouă viață în Duhul Sfânt care ne permite să stăm împreună în fața gloriei lui Dumnezeu cu "fețele descoperite". În această lumină glorioasă învățăm să ne vedem unii pe alții mai autentic, în timp ce creștem în asemănarea cu Isus spre unitatea creștină deplină. Celebrarea din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași va continua luni, 21 ianuarie, la ora 17.00, în Căminul Fundației Pro Educatione "Xaverianum", Copou. (după materialul semnat de Cosmin Croitoru pentru Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 681, Ultimul acces: 2020-10-22 16:40:03