A aparut brosura Rugaciune pentru unitatea crestinilor 2013 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A apărut broșura Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2013

[2013-01-12]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această practică a început încă din 1908, la propunerea lui Paul Wattson. Cu ocazia acestui moment de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broșură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu. Tema rugăciunii pentru unitatea credinței de anul acesta este "Ce cere Domnul de la noi?" (cf. Mih 6,6-8).
Broșura conține o introducere la celebrarea ecumenică, un model de celebrare ecumenică, texte biblice, meditații și rugăciuni pentru fiecare zi din octava de rugăciune, o serie de rugăciuni suplimentare, introducere în creștinismul din India: bisericile și contextul lor, câteva date importante din istoria Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor și o schemă pentru celebrările ecumenice în Bisericile Catolice. În fiecare an, pregătirea textului care însoțește celebrările este încredințat unui grup ecumenic dintr-o țară diferită. La redactarea textului pentru ediția din anul 2013 s-au implicat Mișcarea Creștină Studențească din India (cu peste 10.000 de membri), Federația Universitarilor Catolici din India și Consiliul Național al Bisericilor din India, fiind coordonați de Comisia "Credință și Constituție" a consiliului Ecumenic al Bisericilor și de Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor. În India mulți se confruntă cu asuprirea și nedreptatea din partea acelora care vor să nege drepturile și demnitatea.
Animați de invitația Mântuitorului: unde doi s-au trei se adună în numele meu sunt prezent și eu în mijlocul lor, să trăim mai intens, în acest timp, iubirea fraternă. Textele originale ale ediției 2013 au fost pregătite și publicate de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și de Comisia "Credință și Constituție" a Consiliului Ecumenic al Bisericilor. Realizarea textului broșurii în limba română a fost coordonată de pr. Iosif Dorcu, iar traducerea textelor a fost făcută de pr. Mihai Pătrașcu, iar varianta tipărită a fost pregătită la Editura "Presa Bună" a Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Cei interesați o pot comanda prin Librăria Presa Bună la prețul de 5 lei, sau descărca de aici.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1114, Ultimul acces: 2023-03-28 07:33:06