Majoritatea americanilor doresc restrictionarea avortului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Majoritatea americanilor doresc restricționarea avortului

[2013-01-13]
La 40 de ani de la legalizarea avortului în Statele Unite ale Americii, marea majoritate a americanilor sunt în favoarea restricționării avortului la circumstanțe specifice. Un sondaj desfășurat luna trecută (comandat de Cavalerii lui Columb) arată că numărul americanilor în favoarea restricționării avortului a crescut cu patru procente față de anul trecut, ajungând de la 79% la 83%.
Dintre cei 83% care susțin restrângerea condițiilor de avort, 10% cred că nu ar trebui sub nici o formă permis; 12% cred că avortul trebuie permis doar când astfel se salvează viața mamei; 35% ar restrânge avortul doar la cazurile de viol și de incest sau pentru a salva viața mamei; iar 27% ar limita avortul la maxim primele trei luni de sarcină. Doar 11% dintre americani consideră că avortul trebuie permis oricând, dar 6% consideră că doar în primele șase luni de sarcină. "La patru decenii de la legalizarea avortului în această țară, americanii au avut un interval mare de timp să înțeleagă că avortul are consecințe teribile, a declarat cavalerul suprem Carl Anderson.
"Ei înțeleg adevărata moștenire a avortului - un copil care își pierde viața, părinți care își pierd un copil. Și după ce au asistat la efectele avortului din ultimii 40 de ani, americanii nu se mai simt legal sau moral confortabili cu această moștenire. Este timpul pentru țara noastră să își croiască un nou curs în această problemă - un curs care să protejeze atât mama cât și copilul", a mai susținut el. Sondajul mai arată că aproape șase din zece americani (58%) consideră avortul ca "greșit din punct de vedere moral". Și 84% dintre ei spun că legile pot să apere atât mamele cât și copiii nenăscuți. Noul sondaj este ultimul dintr-o serie coordonată de Cavalerii lui Columb și efectuată de Institutul Marist de Opinie Publică. Metoda folosită a fost telefonarea a 1.246 de adulți din SUA, marja de eroare fiind de ±2.8 puncte. Informațiile au fost strânse în perioada 4-6 decembrie 2012.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1157, Ultimul acces: 2023-03-28 16:08:28