Protestul pro-casatorie din Franta salutat de la Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Protestul pro-căsătorie din Franța salutat de la Vatican

[2013-01-11]
Secretarul Consiliului Pontifical pentru Familie oferă "salutul fratern și călduros" sutelor de mii de persoane așteptate să participe la un marș în apărarea familiei, duminica aceasta, pe străzile Parisului. Într-un interviu acordat agenției Zenit, Episcopul Jean Laffitte a transmis din Roma salutul său "tuturor participanților la manifestarea din 13 ianuarie". Prelatul a criticat legislația franceză în favoarea "căsătoriilor" homosexuale, afirmând că toți oamenii de bună voință au datoria să se opună legislației, care este "contrară binelui comun".
Președintele François Hollande și-a susținut campania ce a dus la alegerea sa cu promisiunea legalizării "căsătoriilor" între persoane de același sex. El și-a început mandatul în mai 2012, iar legea sa va ajunge în parlament, spre dezbatere, la sfârșitul acestei luni. Previziunile sunt că marea majoritate a parlamentului va aproba până în iunie noua legislație. Dar aproximativ 100.000 de francezi au protestat deja împotriva legislației în noiembrie, iar sprijinul public pentru această măsură legislativă este în scădere. Un nou marș urmează peste câteva zile.
Episcopul Laffitte a mai susținut că "toți cei care într-un fel sau în altul au apărat în mod clar valorile fundamentale ale societății din care fac parte pot fi pe bună dreptate mândri că au făcut tot ce au putut pentru a păzi patrimoniul comun". "Căsătoria, uniunea dintre un bărbat și o femeie", a mai adăugat el, "este singura structură posibilă pentru a întemeia o familie în care copilul să poată fi primit cu iubire de un tată și de o mamă".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1388, Ultimul acces: 2024-04-11 01:09:26