Demolarea bisericii si manastirii carmelite din Hanoi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Demolarea bisericii și mănăstirii carmelite din Hanoi

[2013-01-11]
Autoritățile din capitala Vietnamului au început demolarea bisericii și a centenarei mănăstiri carmelite din Hanoi. Edificiul istoric s-a aflat în centrul unui lung conflict dintre guvern și responsabilii ecleziastici privind proprietatea terenurilor. Potrivit agenției AsiaNews, citată de Radio Vatican, administrația locală ar avea intenția să șteargă orice urmă a celor două edificii bisericești.
Demolarea a început pe 3 ianuarie, în locul bisericii și a mănăstirii carmelite urmând să se construiască un spital cu cinci etaje. Însă surse catolice din cadrul Arhidiecezei de Hanoi vorbesc despre "proiecte secrete" privind zona, foarte diferite de realizarea unei structuri spitalicești. Biserica și mănăstirea, aflate la numărul 72 din strada via Nguyên Thái Hoc, din Hanoi, au 100 de ani. În încercarea de a opri acest nou atac împotriva comunității catolice, ce a urmat recentei condamnări a unor tineri artiști, Arhiepiscopul de Hanoi, Mons. Peter Nguyen Van Nhon, a trimit un apel urgent primului ministru Nguyên Tân Dung. Este vorba de o petiție adresată liderilor guvernului, dar care până în prezent nu a produs rezultatele sperate. Prelatul a trimis un apel și autorităților din capitală dar și în acest caz cererea legitimă a catolicilor a fost ignorată în mod intenționat.
Potrivit autorităților de la Hanoi, revendicările Mons. Nguyen Van Nhon sunt lipsite de fundament pentru că posesia terenurilor este de pertinența statului, după ce curia "ar fi încredințat terenurile" administrației orașului, care a decis apoi să cedeze aria departamentului pentru sănătate, în vederea construirii spitalului din Xanh-Pôn. Dimpotrivă, din documente reiese clar că proprietara terenurilor pe care se înalță mănăstirea carmelită este de peste 100 de ani chiar Arhidieceza de Hanoi. Curia nici nu a donat și nici nu a încredințat folosirea terenului autorităților de la Hanoi. Contactat de agenția AsiaNews, părintele Hùng îi îndeamnă pe credincioși să rămână tari și să protejeze bisericile locale. Preotul a mai spus că "nu pot fi ignorate acele locuri, victime ale unor incidente, dificultăți și discriminări, unde nu sunt respectate drepturile de bază și structura socială".
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1233, Ultimul acces: 2023-03-28 16:01:38