Canonizarea Papei Ioan Paul la II-lea: in 2013 sau 2014 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Canonizarea Papei Ioan Paul la II-lea: în 2013 sau 2014

[2013-01-11]
Prefectul emerit al Congregației pentru Episcopi a susținut că Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea va fi canonizat anul acesta sau următorul. Cardinalul Giovanni Battista Re a făcut afirmația la prezentarea de săptămâna aceasta a cărții "Il Papa e il Poeta" (Papa și Poetul), scrisă de vaticanistul Mimmo Muol. "Dacă nu va fi anul acesta, va fi la anul", a spus Cardinalul, explicând că mai mult de un miracol a fost atribuit mijlocirii Pontifului de origine poloneză, și "cu siguranță cel puțin unul dintre ele este valid pentru canonizarea sa".
Experții din Congregația pentru Cauzele Sfinților analizează actualmente aceste pretinse miracole. "Timpul (pentru proces) poate fi foarte scurt", a spus prelatul, spunând că experții s-au oprit la 3-4 miracole "pentru a-l alege pe cel mai solid". "Vindecările sunt evaluate de o comisie formată din șapte medici, care au sarcina de a examina fiecare detaliu", a explicat Cardinalul Re. Fostul oficial al Vaticanului i-a descris pe medici ca "inflexibili și meticuloși", susținând că aceștia nu vor considera vindecarea ca fiind miraculoasă dacă boala ar fi tratabilă prin terapii. "Cei șapte medici din comisie trebuie să fie toți de acord că este un caz inexplicabil uman și științific", a mai explicat el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1135, Ultimul acces: 2023-03-28 16:07:12