Patriarhul Fouad Twal ii invita la vot pe iordanieni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Fouad Twal îi invită la vot pe iordanieni

[2013-01-17]
Preafericirea Sa, Patriarhul Fouad Twal de Ierusalim, a trimis un mesaj populației Iordaniei cu ocazia apropiatelor alegeri parlamentare, ce vor avea loc la 23 ianuarie. Prelatul i-a mulțumit regelui Abdullah al II-lea pentru că s-a asigurat ca cetățenii Iordaniei să aibă posibilitatea de a-și exercita dreptul la vot. Alegerile parlamentare sunt o "ocazie valoroasă" oferită iordanienilor de a-și exercita drepturile și îndatoririle în "iubita (lor) țară".
"Țara, după locul cuvenit lui Dumnezeu, este de primă importanță, deoarece dedicarea față de țară precede și garantează protejarea intereselor legitime ale indivizilor și grupurilor", scrie Patriarhul. Adresându-ne creștinilor, el amintește că Cristos însuși i-a invitat pe discipoli să fie "în lume" ca sare, lumină și plămadă. "Nu există contradicție între a-i aduce cult lui Dumnezeu și a aparține unei anumite țări." Preafericirea sa își exprimă speranța că alegerile vor aduce în parlament "oameni drepți înaintea lui Dumnezeu și în fața conștiinței lor, pentru ca acest organism să își asume responsabilitatea în aceste vremuri de instabilitate prin care trece Orientul Mijlociu". Pe candidații creștini, Patriarhul îi cheamă să slujească binele comun și pe frații și surorile lor, punându-i înaintea intereselor proprii.
La finalul apelului său, Patriarhul Twal citează prima epistolă a Sf. Paul către Timotei, invitând la rugăciune "pentru regi și pentru toți cei care sunt în conducere, ca să ducem o viață pașnică și liniștită cu toată evlavia și demnitatea". Patriarhul de Ierusalim invocă binecuvântarea lui Dumnezeu asupra "iubitului regat" al Iordanului, chemându-i pe cetățenii iordanieni să participe la alegeri. Intervenția Patriarhului Twal - născut în Madaba, în centrul Iordaniei, și aparținând unei familii beduine cu străvechi tradiții creștine - vine să sprijine legitimitatea apropiatelor alegeri, boicotate de forțe islamiste.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1232, Ultimul acces: 2023-03-27 21:15:38