De ajunul Epifaniei Domnului la Resita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De ajunul Epifaniei Domnului la Reșița

[2013-01-10]
În ianuarie 2001, la inițiativa mag. Erich Schmitz (Remagen, Germania), fost secretar general al Confederației Comunităților Vincențiene din lumea întreagă, a fost introdusă pentru prima oară în parohia romano-catolică Reșița I tradiția ca anual un grup de copii să prezinte în sărbătoarea Epifaniei Domnului sceneta sosirii magilor la ieslea din Betlehem. Obicei larg răspândit în spațiul catolic german, foarte adesea legat și de colecte organizate de copii și destinate altor copii din lumea întreagă, mai puțin dăruiți cu cele materiale, "Sternsingen"-ul sau sceneta ce redă adorația magilor este îngrijită an de an de dipl. ing. Elfriede Gheorghiță și de alți însuflețiți membri ai Asociației Vincențienilor din parohia "Maria Zăpezii", din Reșița.
Astfel, anul acesta, în ajunul sărbătorii Epifaniei, în data de 5 ianuarie, la orele 17.30, pr. paroh József Csaba Pál, canonic catedral și arhidiacon al Arhidecanatului Montan, a celebrat o Sfântă Liturghie festivă, după care grupul de copii coordonați de vincențienii reșițeni au prezentat pentru al 13-lea an consecutiv, într-un stil foarte însuflețit, sceneta venirii și adorației darnicilor crai de la răsărit, Gaspar, Melchior și Baltazar. Micii actori sunt asistați în cadrul Centrului Social "Frédéric Ozanam" al Asociației Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din Reșița. După scenetă, atât părintele paroh, cât și toți cei prezenți i-au aplaudat cu deosebită bucurie pe micii actori, răsplătind și în acest mod munca și calitatea cu care au prezentat acest emoționant moment din viața Pruncului Isus. (text: Claudiu Călin, după un material de Erwin Josef Tigla; foto: Erwin Josef Tigla)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1191, Ultimul acces: 2023-03-23 14:42:47