Tururi 3D pe iPad prin Ierusalim - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tururi 3D pe iPad prin Ierusalim

[2013-01-10]
Din motive politice, religioase și chiar financiare, Ierusalimul și alte locuri sfinte nu sunt accesibile multor oameni. Dar un grup fondat în 2012 dorește să schimbe aceasta... virtual cel puțin. Dorind ca să aducă Ierusalimul tuturor, dincolo de granițe geografice, politice sau religioase, Jerusalem.com a lansat o aplicație pentru iPad ce oferă tururi 3D.
Aplicația permite vizitarea gratuită a unor locuri sfinte precum Sfântul Mormânt (locul răstignirii, înmormântării și învierii lui Cristos) sau Biserica Nativității (locul nașterii Sale). Alte tururi oferite sunt Zidul Plângerii, Domul Stâncii, Muntele Sion (cu cenacolul) sau Grădina Ghetsimani (locul arestării Mântuitorului). Tururile virtuale utilizează sistemul folosit și de jocurile 3D pentru a crea o atmosferă captivantă, astfel ca și cei mici să învețe întâmplări despre locurile sfinte și implicit despre importanța lor.
Spre deosebire de alte tururi 3D ale Ierusalimului, aplicația permite să te "deplasezi" liber în contextele recreate digital. Tururile sunt complet narate, completate cu fotografii de înaltă rezoluție, cu informații suplimentare de interes general. Jerusalem.com a fost fondat de Igal și Michal Lichtman, care folosesc investiția de 1,5 milioane de dolari pentru a realiza acest proiect ce unește tehnologia cu credința.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1229, Ultimul acces: 2023-03-28 19:18:35