Cronica Ideilor: Nu intra pe rosu in Sabat, Vineri Seara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cronica Ideilor: Nu intra pe rosu in Sabat, Vineri Seara

[2013-01-11]
Motto: “Decat o viata intraga cioara mai bine o vara vultur”- Arh. Gheorghe Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu – CUA University, Washington, DC, USA.
Dati click pe imagine pentru a o mari
“Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti”. Este semnul identificarii dintre viata vesnica si moartea vesnica. Este semnul adevaratei inchinari, in Creatorul Universului, iar semnul pus de Dumnezeu pe fruntea si pe mana alesilor sai, este ca o pecete vesnica pentru viata viitoare, in vesniciile nesfarsite ale nemuririi, imbracati in haine albe ce, au fost spalate in sangele lui Isus si jertfa Sa, Marea Jertfa a Veacurilor. Cat de important poate fi trairea in ascultarea Legii Divine a celor 10 porunci, lasata noua muritorilor, ca un etalon al ascultarii noastre, fata de, Marele Eu Sant.
Si totusi, vremea secolului in care traim, ne demonstreaza ca, santem departe cu pregatirea pentru a intampina pe Isus cel rastignit, in Marire si Slava. Masina secolului electronic in care traim, ne umple programul nostru de zi, cu diversitatea diabolica a celui rau, de a ne sustrage de la orice este, spre o inchinare adevarata in Isus. Si atunci vineri, ziua de pregatire, devine o capcana in a calca Sabatul. Programarea gresita a acestei zile, atrage dupa sine, calcarea Sabatului. Daca nu esti atent, risci sa intri in sabat, in alt loc decat cel familial, la deschiderea Sabatului.
Te prinde sabatul, venind de la birou sau santier, in traffic, si rezultatul este unul nefast pentru tine ca, nu poti fi in sanul familiei pentru inceperea bucuriei sabatice. Si lucrul devine o obisnuinta constanta ce, duce in final la calcarea sabatului. Cand vii de la lucru, si intri in sabat, esti nespalat, si faci dus de curatire, in sabat. Esti nebarbierit, si in sabat, te faci frumos, ca sa mergi la biserica. Iarba nu e taiata in fata casei, si pana ajungi acasa din traffic, esti déjà in Sabat, si, tai iarba. Alta data, tot la inceput de sabat, ca gospodina, ai venit de la cumparaturi, dupa apusul soarelui.
Si, organizezi cina de vineri seara in sabat, si nu mai ai timp sa ajungi la biserica. Asta este, dai vina pe serviciul tau, pe trafic, pe lumea din magazine, pe viata asta plina de surprise, chiar inainte de sabat. Alta data, ai ajuns tarziu la coafor si, fiind lume multa, ai stat la rand. Numai ca, ai intrat doua minute in sabat si trebuia sa ramai caci nu puteai merge la biserica, necoafata. Asta e, nu eu sant de vina, viata si problemele ei. O fi viata grea, dar, Isus s-a jertfit si pentru tine. Fiecare va fi judecat dupa faptele lui si va raspunde in fata Marelui Eu Sant, caci, vom vedea la a doua venire a lui Isus pe norii cerului, unii dintre noi, vom vedea drama omenirii, altii, viata vesnica.
Nu intra pe ROSU in SABAT, vineri seara si, ai grija sa nu faci nimic in sabatul care vine la inceput de vineri. Inceputul de sabat este dramatic si diavolul ataca cu toata puterea, in acest timp. Examineaza cu atentie grafica expusa, si, Adu-ti aminte de Sabat. Sa pastram Sabatul de la apus la apus, in veci Amin

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1259, Ultimul acces: 2023-03-28 02:26:04