Rowan Williams la ultima sa slujba ca lider al Bisericii Anglicane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rowan Williams la ultima sa slujbă ca lider al Bisericii Anglicane

[2013-01-03]
Pe 30 decembrie, Rowan Williams, actualul Arhiepiscop de Canterbury, a ținut ultima sa slujbă, în calitate de lider al Comuniunii Anglicane, ce numără aproape 80 de milioane de credincioși. Mesajul celui de-al 104-lea Arhiepiscop de Canterbury, citim pe SemneleTimpului.ro, s-a concentrat pe două aspecte esențiale. În primul rând, Williams a afirmat că are încredere în puterea creștinismului, în ciuda ultimului recensământ din Marea Britanie, care a anunțat o scădere a credincioșilor cu 13% față de deceniul trecut.
În al doilea rând, Williams nu și-a ascuns nici de data aceasta dezamăgirea față de votul Sinodului General al Bisericii Anglicane, care a respins hirotonirea femeilor Episcop. Acesta a catalogat votul ca fiind "foarte dureros". Rowan Williams a fost liderul Bisericii Anglicane din întreaga lume timp de 10 ani, perioadă în care a încercat să păstreze unitatea unei comunități măcinate de dezacorduri cu privire la femeile Episcop, căsătoriile gay și învățăturile Bisericii. Williams nu va mai ocupa această poziție începând de pe 7 ianuarie, dată la care va reveni la catedra Colegiului Magdalene al Universității Cambridge. Locul lui Williams va fi luat de Justin Welby (56 de ani), care este în prezent Episcop de Durham, informează Christian Post.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4975, Ultimul acces: 2024-02-25 21:15:02