Un an nou este ca o calatorie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un an nou este ca o călătorie

[2013-01-01]
Prima întâlnire a Pontifului cu credincioșii pentru rugăciunea Angelus, din prima zi a anului 2013, a avut loc în Ziua Mondială pentru Pace. Sfântul Părinte a făcut referire la aceasta în alocuțiunea sa, explicând cine sunt "făcătorii de pace" despre care vorbește Isus Cristos în Fericirile Sale. Redăm în continuare intervenția Papei.
Iubiți frați și surori!
Un an nou fericit tuturor! În această primă zi a anului 2013, doresc să transmit binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor oamenilor. O fac cu străvechea formulă conținută în Sfânta Scriptură: "Să te binecuvânteze Domnul și să te păzească! Să caute Domnul asupra ta cu față veselă și să te miluiască! Să-și întoarcă Domnul fața Sa către tine și să-ți dăruiască pace!" (Numeri 6,24-26).
Așa după cum lumina și căldura soarelui sunt o binecuvântare pentru pământ, la fel este și lumina lui Dumnezeu pentru omenire, atunci când strălucește fața Sa asupra ei. Iar aceasta s-a întâmplat la nașterea lui Isus Cristos! Dumnezeu și-a arătat strălucirea feței Sale: la început într-un mod foarte umil, ascuns - în Betleem, doar Maria și Iosif și câțiva păstori fiind martorii revelației Sale; dar încetul cu încetul, așa după cum soarele de la răsărit ajunge la amiază, lumina lui Cristos a crescut și s-a răspândit peste tot. Chiar și în scurtul timp al vieții Sale pământești, Isus din Nazaret a făcut să strălucească fața lui Dumnezeu în Țara Sfântă, iar apoi, prin Biserica însuflețită de Duhul Său, a extins asupra tuturor popoarelor Evanghelia păcii. "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!" (Luca 2,14). Acesta este cântecul îngerilor la Crăciun, și cântecul creștinilor de pretutindeni, un cântec care din inimă și de pe buze trece în gesturi concrete, în gesturi de iubire ce construiesc dialogul, înțelegerea și reconcilierea.
De aceea, la opt zile după Crăciun, când Biserica, asemenea Preasfintei Fecioare Maria, arată lumii pe Pruncul Isus, Prințul Păcii, noi celebrăm Ziua Mondială pentru Pace. Da, acel Copil, care este Cuvântul lui Dumnezeu întrupat, a venit să aducă oamenilor pacea pe care lumea nu o poate da (cf. Ioan 14,27). Misiunea Sa este să dărâme "peretele din mijloc al despărțiturii" (Efeseni 2,14). Și atunci când, pe malul Mării Galileei, El a proclamat Fericirile, printre ele era și "fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema" (Matei 5,9). Cine sunt făcătorii de pace? Sunt toți aceia care încearcă zi de zi să învingă răul cu binele, cu puterea adevărului, cu armele rugăciunii și iertării, cu munca onestă și bine făcută, cu cercetarea științifică în slujba vieții, cu faptele de milă spirituală și trupească. Făcătorii de pace sunt mulți, dar nu sunt gălăgioși. Ca plămada în aluat, ei înalță omenirea conform planului lui Dumnezeu. În primul Angelus al noului an îi cerem Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, să ne binecuvânteze, așa cum o mamă își binecuvântează copiii ce trebuie să plece într-o călătorie. Un an nou este ca o călătorie: cu lumina și harul lui Dumnezeu, să fie o cale a păcii pentru fiecare persoană și pentru fiecare familie, pentru fiecare țară și pentru lumea întreagă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5218, Ultimul acces: 2024-12-13 01:32:44