Rolul indispensabil al familiei in transmiterea credintei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rolul indispensabil al familiei în transmiterea credinței

[2012-02-28]
Cel de-al doisprezecelea Consiliu Ordinar al Secretariatului General al Sinodului Episcopilor și-a desfășurat recent ce-a de-a șaptea întâlnire. Rezultatul consfătuirilor lor a fost făcut public într-un comunicat de presă. Arhiepiscopul Nikola Eterovic, secretar general al Sinodului, a reamintit că a treisprezecea Adunare Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor va avea loc în Vatican în perioada 7-28 octombrie, pe tema: "Noua evanghelizare pentru transmiterea credinței creștine". Membrii consiliului și-au îndreptat atenția spre o versiune provizorie a "Instrumentum laboris" - documentul de lucru al apropiatului Sinod, oprindu-se asupra examinării temei "destinatarii noii evanghelizări și identitatea creștinilor în relația lor cu Cristos".
Comunicatul arată că "dezbaterea a fost deosebit de intensă cu privire la primatul credinței în această perioadă a istoriei, caracterizată de o criză a credinței care este și o criză în transmiterea credinței. A fost menționată 'lipsa de rodnicie a actualei evanghelizări, datorită în parte influenței culturii moderne care face deosebit de dificilă transmiterea credinței, și reprezintă o provocare pentru creștini și pentru Biserică. În acest context, Anul Credinței va fi o ocazie bună pentru a dezvolta darul credinței primite de la Domnul, pentru a o trăi și a o transmite celorlalți". "Locul de bază pentru transmiterea credinței a fost identificat în familie", adaugă comunicatul. "Acolo credința este împărtășită tinerelor generații care, în familie, învață atât conținutul cât și practicarea credinței creștine. Eforturile indispensabile ale familiilor sunt apoi extinse prin cateheză în instituții eclesiale, în special prin liturgie, cu Sacramentele și cu predica, sau acordând spațiu formelor de pietate populară din parohii, mișcărilor și comunităților eclesiale".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1017, Ultimul acces: 2025-01-18 22:19:33