Misiuni populare in parohia Fericitul Ieremia Valahul, din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Misiuni populare în parohia Fericitul Ieremia Valahul, din Roman

[2012-02-27]
Biserica Fericitul Ieremia Valahul din municipiul Roman a devenit din ce în ce mai neîncăpătoare pe parcursul misiunilor populare ce au avut loc în perioada 23-26 februarie 2012. În prezența veneratei imagini a Maicii Domnului de la Cacica, aflată pentru prima dată la Roman, în cadrul Peregrinatio Mariae dedicat Anului Familiei din Dieceza Romano-Catolică de Iași, sute de credincioși din parohie, dar și din parohiile învecinate, au ținut să fie prezenți zi de zi la rugăciunile și Liturghiile desfășurate la începutul Postului Mare. Predicator a fost pr. Cornel Cadar, în centrul mesajelor sale stând familia și căsătoria creștină, fundamente ale societății aflate în pericol, din cauza îndepărtării de Dumnezeu, aflăm de pe Ercis.ro. Fiecare Sfântă Liturghie din timpul misiunilor populare s-a încheiat cu recitarea rugăciunii dedicate familiei, cerând ajutor în necazuri și ispită, în mântuirea sufletului, dar mai ales ajutorul în a face din familie "un colț de rai".
În cadrul misiunilor a avut loc și o procesiune pe străzile orașului cu icoana Mariei, însoțită de sutele de credincioși cu lumânările aprinse în mâini. Creștini de alte confesiuni s-au alăturat procesiunii sau au ieșit la balcoanele apartamentelor, la porțile caselor, pentru a o saluta pe Preacurata și a-i cere ajutor. În ziua de duminică, 26 februarie, Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Aurel Percă, în prezența a peste 20 de preoți, a unor oficialități locale și a unei mulțimi impresionante de credincioși. Pr. Cristian Pal, reprezentantul parohiei din Cacica, a ținut să mulțumească parohiei Fericitul Ieremia pentru grija și credința cu care a fost primită și cinstită icoana Mariei, oferind o copie a acestei imagini a Maicii Domnului, pentru a fi prezentă permanent în mijlocul credincioșilor parohiei. Pr. paroh Alois Moraru, care, în cuvântul său de încheiere, a mulțumit tuturor celor prezenți, a fost ajutat în organizarea misiunilor de pr. vicar Adrian Blăjuță, de membrii Acțiunii Catolice și de alți credincioși.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 970, Ultimul acces: 2024-06-09 22:34:29