Etapa diecezana pentru canonizarea dr. Lejeune la sfarsit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Etapa diecezană pentru canonizarea dr. Lejeune la sfârșit

[2012-02-27]
În această primăvară, Arhidieceza de Paris va încheia oficial faza diecezană a cauzei de canonizare a dr. Jerome Lejeune. Ceremonia din 11 aprilie va include și o Liturghie pentru viață în Catedrala Notre Dame. Jerome Lejeune (1926-1994) a fost medic și cercetător. Considerat părinte al geneticii moderne, a primit Premiul Kennedy în 1962 pentru descoperirea cauzei cromozomiale a Sindromului Down (trisomie 21).
S-a preocupat aparte de persoanele cu dizabilități mentale și a fost un apărător al vieții. De-a lungul carierei a primit numeroase titluri internaționale, pentru o scurtă perioadă (până la moarte) fiind primul președinte al Academiei Pontificale pentru Viață. În 1997, Papa Ioan Paul al II-lea s-a rugat la mormântul dr. Lejeune. La patru ani și jumătate de la deschiderea cauzei de canonizare (28 iunie 2007) și la 18 ani după moartea sa, faza diecezană este încheiată. "E un pas important, marcând încheierea etapei informative. În acest moment nu există vreo pronunțare din partea Bisericii, deoarece analiza vieții și virtuților se va face în etapa romană, ce începe după încheierea celei diecezane", a explicat pr. Jean-Charles Nault, postulatorul cauzei.
"Am primit din lumea întreagă numeroase mărturii de rugăciune pentru beatificarea lui Jerome Lejeune, mărturii trimise de familii care l-au cunoscut, precum și de tineri implicați în slujba vieții, dar și de profesioniști, care subliniază că nu există o contradicție între credință și știință", a explicat Mayte Varaut, președintele Asociației Prietenilor prof. Jerome Lejeune.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 881, Ultimul acces: 2024-06-24 10:46:07